Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nødvendig SAS-avgang

SAS er kraftig presset av Norwegian, mener analytiker.

-PRESSET AV NORWEGIAN: En analytiker mener avgangen til SAS-direktør Ola Strand (bildet) og tre andre toppsjefer, var nødvendig for SAS sin videre konkurranse med Norwegian. Foto: Scanpix.
-PRESSET AV NORWEGIAN: En analytiker mener avgangen til SAS-direktør Ola Strand (bildet) og tre andre toppsjefer, var nødvendig for SAS sin videre konkurranse med Norwegian. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Onsdag ettermiddag kunngjorde SAS Norge at fire av toppsjefene skal gå av, deriblant direktør Ola Strand.

Ifølge fly-analytiker Tore Østby i Handelsbanken, hadde SAS få alternativer.

- Jeg ser på dette som et nødvendig sparetiltak for at SAS skal kunne holde seg konkurransedyktige i forhold til Norwegian og andre lavprisselskap, sier Østby.

- Visste om avganger
SAS innrømmer at de er i en presset situasjon, men sier at avgangene har skjedd naturlig og på eget initiativ.

- Hovedårsaken til at alle går samtidig er at flere av dem så det som naturlig å bli til avviklingen av SAS Norge AS var fullført. De har fått svært attraktive jobbtilbud andre steder, og vi har visst om dette en stund, sier Kongsteien til Dagbladet.no.

-Kraftig utfordret
Østby, som følger norsk og skandinavisk luftfart tett, forteller at SAS nå er under merkbart press fra konkurrentene.

- SAS er kraftig utfordret av Norwegian, ikke bare i Norge, men i hele Skandinavia. Det presser SAS til å treffe tiltak raskere enn det de ellers ville ha gjort.

- Lite betydning
En annen flyanalytiker Dagbladet.no har vært i kontakt med, mener avgangene vil få lite konsekvenser for SAS.

- Dette vil få veldig lite betydning. Avgangene er en del av en omstruktureringsprosess, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling