- Noe av det sterkeste jeg har opplevd

Her forsøker Alex å løpe av seg frustrasjonen. Femte episode av «Uganda Blues».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg hadde så mange spørsmål jeg hadde lyst til å stille. Men så kom jeg på at det ikke fantes noen hyggelige svar på noe av dette. Da måtte vi heller finne på noe annet gøy, forteller Alex Lyngaas (33).

I sommer ble han med Plan Norge til Uganda.

Her reiste han rundt og filmet sine opplevelser.

Dette har resultert i serien «Uganda Blues» du kan se her på Dagbladet.no de neste ukene.

- Urettferdig I dagens episode, den femte i serien, møter 33-åringen sitt fadderbarn Irene.

Møtet ble helt annerledes enn han hadde forestilt seg på forhånd.

- Vi gjorde mange morsomme ting den dagen for å glede Irene og de andre barna. Men når vi var på vei tilbake, lurte jeg på om vi hadde gjort det hele bare verre. Jeg kunne dra videre til mitt liv, mens de var tilbake et sted de ikke hadde det noe bra, sier han og utdyper:

- Jeg ble veldig sint, både på hvor urettferdig verden er og måten jeg lever livet mitt på. Det beste jeg vet er jo å surfe, men en eneste flybillett til Indonesia, er nok for å forsørge den familien for resten av deres liv.

Bli med og løp «Uganda Blues» er en del av bistandsorganisasjonen Plan Norges Jentekampanje The Long Run som starter 15. september.

Målet er er å sette jenters situasjon i fattige land på dagsorden.

Temaet for årets kampanje er «Gutta må med!», der fokuset er en holdningsendring blant gutter og menn for å oppnå likestilling og unngå diskriminering av jenter.

Mobilappen «The Long Run» er en del av årets kampanje.

Dette er en løpeapp som registrerer hvor langt du løper og som tar deg med gjennom 49 land under løpeturen. Jo flere som blir med, jo raskere kommer man seg gjennom hele distansen.

Appen er gratis og kan lastes ned her: iTunes og Android.