Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Noe du angrer på at du har lagt ut på Facebook?

Da bør du slette det raskt. Nå kommer nye retningslinjer.

 NYE REGLER:  Nå lanserer verdens største nettsamfun Facebook, med over tre millioner norske brukere, nye retningslinjer, skriver IT-bladet Naked Security på sine nettsider. Illustrasjonsfoto: Benjamin Ward / Dagbladet.
NYE REGLER: Nå lanserer verdens største nettsamfun Facebook, med over tre millioner norske brukere, nye retningslinjer, skriver IT-bladet Naked Security på sine nettsider. Illustrasjonsfoto: Benjamin Ward / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå lanserer verdens største nettsamfunn «Facebook», med over tre millioner norske brukere, nye retningslinjer, skriver IT-bladet Naked Security på sine nettsider.

Facebook skal nå gjøre det mulig å søke på tidligere innlegg som er lagt ut på det sosiale nettstedet, kunngjorde Graph Search på mandag. Graph Search er en semantisk søkemotor som ble introdusert av Mark Zuckerberg på nyåret i fjor.

USA først Den nye søkemotoren blir introdusert denne uka i USA på iPhone og skriverbordsversjonen av Facebook. Og det vil bli mulig å søke på gamle bilder, innlegg, videoer, lenker blant annet, skriver bransjebladet.

- Dette er et resultat av at vi bruker Facebook mer og mer til å søke opp informasjon. Det er nå nesten like naturlig å søke på Facebook som på søkemotoren «Google». Nå forsøker Facebook å gjøre det lettere for deg å søke opp informasjon, forteller ekspert på sosiale medier, Cecilie Staude, til Dagbladet.

Samtidig vil det bli lettere å finne innhold som brukerne har lagt ut som de kanskje ikke er så stolte av.

- Dette er jo noe som man selv må ta ansvar for. Det er jo en gylden regel for at det man legger ut må man tåle at blir delt, sier Staude.

Eldste er verst Hun forteller at det er først og fremst den eldre garden som ikke har kontroll på sin egen brukerprofil.

- Forskning viser at det er de over 40 år som har minst kontroll på sin egen bruker og på hva som blir og har vært lagt ut på deres egen side, sier eksperten.

Det er likevel ikke hvem som helst som kan finne dine gamle innlegg. Har du huket av på for eksempel et innlegg at «kun venner» kan se innlegget, er det ingen andre enn dine venner som kan søke opp dette.

For ordens skyld: er et innlegg først slettet, vil det ikke være mulig å søke opp dette igjen. I tillegg vil det fortsatt være mulig å scrolle ned på hver enkelt side for å finne gamle innlegg.