- Noe er galt med bevisene

Sier en av POT-etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En av etterforskerne i Treholt-saken sier til Aftenposten at «noe er galt med Treholt-bevisene».

Avisen snakket mandag med fire tidligere ansatte i overvåkingspolitiet (daværende POT) som jobbet med etterforskningen av spiondømte Arne Treholt. To av dem var i laget som spanet, og to av dem var etterforskere.

Tre av dem ønsket ikke å snakke med avisen om sin befatning med Treholt-saken. De ville verken bekrefte eller avkrefte pÃ¥standene fra en tidligere kollega som tidligere har fortalt til Aftenposten at pengebeviset var fabrikkert.

Men en av de åtte som skal ha sørget for døgnkontinuerlig overvåking av Treholts leilighet i halvannet år på 1980-tallet, sier følgende:

- Ja, noe er galt med Treholt-bevisene, men mer vil jeg ikke si.

Ifølge avisen legger vedkommende på røret uten å svare på om det gjelder pengebeviset. Vedkommende vil heller ikke svare på spørsmål om han eller hun vil ta kontakt med påtalemyndigheten.

Andre kilder i påtalemyndigheten og PST sier anonymt til avisen at de er sikre på at påstandene om forfalskede bevis ikke er riktige.

(NTB)

Arkivbilde fra 4. februar 1986 som viser Arne Treholt som forsøker å legge 15.000 dollar inn i en konvolutt, slik påtalemyndigheten påsto å ha funnet i hans dokumentmappe.
Foto: Erik Thorberg / Scanpix
Arkivbilde fra 4. februar 1986 som viser Arne Treholt som forsøker å legge 15.000 dollar inn i en konvolutt, slik påtalemyndigheten påsto å ha funnet i hans dokumentmappe. Foto: Erik Thorberg / Scanpix Vis mer