Riksrevisjonen skal granske norsk ulvepolitikk

- Noe er riv ruskende galt

I mer enn ett år har Riksrevisjonen i det stille gransket norsk ulvepolitikk. Regjeringens kritikere håper utfallet blir at flere ulver kan skytes.

DEMONSTRASJONER: Flere tusen mennesker møtte opp til fakkeltog og demonstrasjon mot regjeringens ulvepolitikk utenfor Stortinget i forrige uke.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DEMONSTRASJONER: Flere tusen mennesker møtte opp til fakkeltog og demonstrasjon mot regjeringens ulvepolitikk utenfor Stortinget i forrige uke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Når 10 000 mennesker fra hele landet tyr til gatene for å demonstrere for et stortingsvedtak, så er det et tydelig signal om at noe er riv ruskende galt med rovviltforvaltningen, sier Gunnar Gundersen til Dagbladet.

Gundersen representerte Høyre på Stortinget i tre perioder fram til forrige valg. Han er næringspolitisk sjef i Glommen skog og leder av den såkalte Naturbruksalliansen, som var med å arrangere ulvedemonstrasjonen foran Stortinget i forrige uke.

Undersøker

Diskusjonene om norsk rovdyrpolitikk har gått høyt i en årrekke. Påstanden fra ulvemotstanderne om at regjeringen ikke følger opp stortingsvedtaket om bestandsmål for ulv, er blitt gjentatt med styrke i flere sammenhenger.

Nå har Riksrevisjonen på eget initiativ valgt å granske norsk rovdyrpolitikk.

- Riksrevisjonen undersøker om myndighetene legger opp til å nå det todelte målet om bærekraftige rovviltbestander og en livskraftig beitenæring, heter det i en kortfattet melding på Riksrevisjonens hjemmesider.

Der varsles det at konklusjonene kommer 18. juni. Inntil da vil ingen i Riksrevisjonen kommentere saken, men undersøkelsene har pågått ett års tid allerede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer