- Noe fløy ut av motoren

Et passasjerfly fra Singapore Airlines fikk skader i en motor under avgang fra Kastrup, og måtte nødlande med bare en motor. - Først så vi noe fly ut av motoren, så kom det ut røyk, sier Kaja Fredheim (21) fra Kristiansand til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredheim var på vei til Vietnam via Singapore da hendelsen inntraff ved 11-tiden i formiddag. Under avgangen med en Boeing 777 fra Singapore Airlines så hun og flere andre passasjerer et eller annet komme ut av motoren, og fikk mistanke om at noe var galt. Om bord i flyet var det 276 passasjerer, derav flere nordmenn.

- Ca. et kvarter etter avgang sa kapteinen at det var oppdaget en ukjent feil. Det var ikke så gøy å høre, og det ble en trykket stemning ombord. Noen begynte å gråte, sier Fredheim.

Den skadde motoren ble stanset, og flyet kretset over havet for å bruke opp brennstoff.

- Vi visste ikke hva som var galt, vi bare sirkulerte. Jeg ble ganske skremt, men det går bra nå, sier Fredheim.

Flyet landet senere på Kastrup uten problemer, sier ordenspolitiets vaktleder i København til Ekstrabladets nettutgave. Politiet oppgir at skadene skyldes at en fugl kom inn i motoren under avgang. Fredheim sier at flyselskapet oppgir at alarmen gikk da det ble oppdaget metalldeler på rullebanen etter at flyet hadde tatt av.