Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Noe må gjøres

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Mens tallet på anmeldte voldtekter har holdt seg stabilt de siste årene, har antall voldtektsdommer sunket hvert år siden 1991, ifølge Aftenposten. Påtalemyndigheten har tatt konsekvensen av at det er så vanskelig å få en voldtektstiltalt dømt, og tar ut færre og færre tiltaler. I fjor ble bare 28 voldtektssaker ført fram til fellende dom.
  • Selv om noen av fjorårets 424 voldtektsanmeldelser var falske, er det åpenbart at noe må gjøres med jussens og rettsvesenets håndtering av voldtektssaker. Det skal ikke være så vanskelig å få noen dømt for en alvorlig forbrytelse. Trolig ligger svikten på flere plan. Justisministeren bør slutte seg til mindretallet i seksuallovbruddutvalget og foreslå å innføre en bestemmelse om uaktsom voldtekt i straffeloven. Og Riksadvokaten bør gi politiet instrukser om raskere og bedre etterforskning i voldtektssaker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!