Elsparkesykler i Norge

- Noe må gjøres

Sommeren nærmer seg med stormskritt - det medfører hyppigere bruk av elsparkesykler.

FLORERER: Det finnes tusenvis av elsparksykler i Oslo alene. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FLORERER: Det finnes tusenvis av elsparksykler i Oslo alene. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Elsparkesykler er et svært populært framkomstmiddel i Oslo, samt Trondheim og Bergen. I fjor sommer var det registret 15 000 elsparkesykler i Oslo alene, ifølge NRK.

Våren har kommet og man ser allerede at mange elsparkesykler preger gatebildet. Det er ikke lenge til sesongen for bruken av dette framkomstmiddelet er i gang for fullt.

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Sp) mener det vil oppstå kaos i gatene denne sesongen, og ønsker ikke at sommeren skal bli som den forrige.

- Utrolig svakt

- Dette er en stor sak i Oslo og de andre byene det berører. Jeg synes det er alvorlig hvis det skal gå enda en sesong, uten at det blir innført noen reguleringer. Jeg tror de fleste synes fjorårets situasjon var altfor rotete og kaotisk. Da jeg gikk Natteravn på kvelden i går på Grünerløkka, lå det veldig mange elsparkesykler slengt over alt, allerede nå, sier Bøhler til Dagbladet.

Han forteller at han selv opplevde en episode seinest i tirsdag kveld, hvor det kom en person på elsparkesykkel i høy fart, som snidda forbi han og hans følge.

- Nå ser det ikke ut til at blir gjort noen reguleringer før denne sommeren heller. Det synes jeg er utrolig svakt. Det kan bli en ny sesong med kaos på fortauene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer