Coronavirus:

Noe økt risiko for gravide

Overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet oppfordrer gravide til å være nøye med å følge smittevernrådene etter nye funn om covid-19 og økt risiko for alvorlig sykdom.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet opplyser til Dagbladet at gravide ser ut til å ha litt økt risiko for alvorlig covid-19-sykdom dersom de smittes.

- Det er interessante funn om et viktig tema som angår mange. Gravide ser ut til å ha litt økt risiko for alvorligere sykdomsforløp hvis de først smittes, særlig om de i tillegg har diabetes, høyt blodtrykk, er overvektige eller har høyere alder, sier Aavitsland til Dagbladet.

Han viser til en systematisk gjennomgang av relevante studier som har blitt utført av en forskergruppe, som omtales i Folkehelseinstituttets nyeste risikovurdering. Gjennomgangen har til hensikt å belyse risikoen knyttet til covid-19 blant gravide.

Smittevernråd

Folkehelseinstituttet skriver at forfatterne av oversikten konkluderer med at gravide med covid-19 har noe høyere risiko for alvorlige sykdomsforløp, sykehusinnleggelse og behov for ventilasjonsstøtte, sammenliknet med kvinner som ikke er gravide.

- Hvordan bør gravide forholde seg til denne nye kunnskapen?

- Gravide bør være nøye med å følge smittevernrådene, sier overlege Aavitsland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.