GÅR IKKE BORT: Det Christian Berset antar er betong, er helt stivnet flere steder på karosseriet av bilen hans etter at det han trodde var skittent vann rant ned på bilen hans mens han kjørte i Brynstunellen i Oslo. Til venstre ser du en rekke store betongflekker som har stivnet på panseret til bilen. Til høyre ser du en betongflekk rett under frontlysene. Foto: Privat
GÅR IKKE BORT: Det Christian Berset antar er betong, er helt stivnet flere steder på karosseriet av bilen hans etter at det han trodde var skittent vann rant ned på bilen hans mens han kjørte i Brynstunellen i Oslo. Til venstre ser du en rekke store betongflekker som har stivnet på panseret til bilen. Til høyre ser du en betongflekk rett under frontlysene. Foto: PrivatVis mer

Noe rant ned på bilen til Christian i tunnelen. Timer seinere så han hva det var

Betongrester sitter bom fast på Christian Bersets bil. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 12.00 på ettermiddagen tirsdag denne uka, kjørte Christian Berset fra Askim gjennom Brynstunnelen i Oslo.

Da han kom ved tunnelenden, så han noe flytende renne ned på bilen.

- Det rant ganske kraftig fra tunnelåpningen. Jeg trodde det bare var noe skit, og brukte vindusviskerne for å få det vekk, sier Berset, som var på vei tilbake til kontoret sitt i Askim.

Han tenkte ikke så mye mer på det og parkerte bilen i solsteika utenfor jobben. Da han kom ut så han at det han trodde var væske, hadde stivnet.

Det var nemlig ikke skittent vann, men flytende betong som hadde truffet bilen hans.

- Jeg kjørte hjem i 17-tida, og prøvde å vaske og spyle det vekk, men det gikk ikke bort, sier Berset.

- Må omlakkere

Konsekvensen er at han nå må skrape vekk betongen og omlakkere de berørte områdene på bilens karosseri, ifølge Berset.

- Det rant en god stripe på bilen, og for hver store dråpe med betong som traff bilen, ble til flere mindre dråper som spredte seg utover karosseriet, sier han.

Han, i likhet med flere andre har, har kontaktet med Statens Vegvesen om hendelsen.

Stoppet lekkasjen raskt

Til Dagbladet bekrefter Hilde Ulvik i Vegvesenet at det er betong det dreier seg om, og at det stammer fra en lekkasje i forbindelse med en støpejobb entreprenøren Veidekke gjorde for å rehabilitere Brynstunnelen.

- Lekkasjen ble stoppet raskt, sier Ulvik, som ber berørte bilister om å ta kontakt med vegvesenet.

Det kan de gjøre ved å sende inn en klage på firmaposten til vegvesene med en beskrivelse av hendelsen og beskrive skadene på bilen sin.

- Har de en skade forårsaket av dette, skal de få en erstatning, sier Ulvik til Dagbladet.

- Vil gjøre opp for oss

Kommunikasjonssjef i Veidekke, Helge Dieset, bekrefter at også de har mottatt en rekke henvendelser fra berørte bilister.

De vil rydde opp, forteller Dieset.

- Når vi gjør en feil, vil vi selvfølgelig gjøre opp for oss, sier Dieset til Dagbladet.

Kommunikasjonssjefen forteller at lekkasjen har forårsaket varierte skader.

- Noen har klart å fjerne dette raskt med en bilvask, men det viktigste for oss er å gjøre opp gjennom forsikringsselskapene, sier Dieset.