- Noe så fint

Bilder av forlatte «tigger-skilt» med budskap om takknemlighet for å ha fått jobb dukker opp i sosiale medier. - Skal synliggjøre arbeidet til selgerne av magasinet, sier Erlik Oslo.

RØRENDE BUDSKAP: Denne plakaten dukket torsdag morgen opp ved kollektivknutepunktet Nationaltheatret. Foto: Jørgen Sørlie Yri
RØRENDE BUDSKAP: Denne plakaten dukket torsdag morgen opp ved kollektivknutepunktet Nationaltheatret. Foto: Jørgen Sørlie Yri Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen har det dukket opp flere plakater i Oslos bybilde med gatemagasinet Erlik Oslos Logo. Plakatene har ulike budskap, men forteller at noen har fått jobb.

«Takk for at du alltid smilte til meg. Jeg har fått jobb.»

«Takk alle sammen! Jeg har fått jobb!»

Én av dem som la merke til en av skiltene, er Arbeiderparti-politiker Eivor Evenrud. Hun forteller at det vekket en god følelse.

- Jeg kjøper julemagasinet og Erlik Oslo hele tida, og de er jo veldig hyggelige de som står og selger det, så på et vis tenker jeg at dette var en hyggelig melding tilbake - om at det hjelper, sier hun til Dagbladet.

Evenrud får støtte fra Jørgen Sørlie Yri, som torsdag morgen passerte en annen plakat ved Nationaltheatret.

- Jeg tenkte at det var hyggelig med noen gode nyheter. Jeg ble glad da jeg så plakaten, forteller han.

KAMPANJE: Plakatene er plassert rundt om i Oslo, forteller Erlik Oslo. Her fra Majorstuen. Foto: Eivor Evenrud
KAMPANJE: Plakatene er plassert rundt om i Oslo, forteller Erlik Oslo. Her fra Majorstuen. Foto: Eivor Evenrud Vis mer

- En oppfordring til folk som sliter

Dagbladet ringer til daglig leder og ansvarlig redaktør i gateavisa Erlik Oslo, Erlend Dahlhaug Paxal, for å høre hva som er bakgrunnen for plakatene.

- Det er en del av en kampanje som lanseres rundt omkring i Oslo i dag, forteller han. Kampanjen er laget i samarbeid med reklamebyrået Schjærven.

Kampanjen heter «Tomme tiggeplasser», og skal ifølge Paxal forteller om reisen mange av deres selgere har hatt, fra å være passive mottakere av støtte, til å hjelpe seg selv gjennom arbeid.

- Også er det en oppfordring i den tida vi er i nå, til folk som sliter, om at vi har et tilbud til dem, forteller han.

DEMONSTRERER: Det er ikke så lett for USAs utenriksminister Antony Blinken og tale under tirsdagens høring i Senatet. Reporter: Emma Dalen. Video: AP. Vis mer

Siden Erlik Oslo startet har de hatt 1900 registrerte selgere, opplyser Paxal. Hvor mange som er i sving rundt juletider er uklart, da selgerne benytter seg av tilbudet slik de selv ønsker.

- Men nå i tida fram mot jul kan det være rundt 100 personer som er ute.