Noen andre søvngjengere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knivstakk svigerforeldrene - ble frifunnet: En mann i Canada kjørte ti mil i søvne, for seinere å knivstikke svigermor og svigerfar. Deretter våknet han på politistasjonen med blodige hender. Han ble frikjent under begrunnelsen av ikke å være tilgjengelig i gjerningsøyeblikket.

Drepte kona - ble dømt: En 43 år gamle mann i USA påsto at han hadde drept kona si mens han gikk i søvne. Han ble likevel funnet skyldig i overlagt drap. I retten innrømmet mannen å ha drept sin kone, men hevdet at han ikke kunne huske noe av det. Ifølge vitnemål i rettssaken stakk han henne 44 ganger med en jaktkniv utenfor ekteparets hjem i Phoenix. Siden trakk han henne ned mot familiens svømmebasseng og holdt hodet hennes under vann. Så skiftet han klær, og la dem sammen med drapsvåpenet i en plastcontainer han gjemte i bilen. Alt mens han skal ha gått i søvne.

Fru Nixon i nattkjole: For KGB-livvakta som skulle passe på mens Leonid Bresjnev sov på gjesterommet i Det hvite hus, kan det ikke ha vært en helt grei situasjon å takle. For rett mot ham, med armene strukket framover og i bare nattkjolen, kom presidentfru Pat Nixon gående i søvne. Hun la hendene på Bresjnevs livvakt, som forlegent forsøkte å snu henne rundt og få henne til å gå motsatt vei. Pat Nixon nektet. Da løftet KGB-offiseren den amerikanske presidentfruen opp og bar henne tilbake til soverommet hennes. Dette forteller Anatolij Dobrynin, som var Sovjetunionens ambassadør i Washington gjennom 24 år, i sin memoarbok «I fortrolighet».

Klatret opp i naboens seng: I Storbritannia klatret en 27 år gammel naken mann i søvne inn gjennom vinduet og opp i senga til en kvinnelig nabo og hennes venn. Der kom han med seksuelle tilnærmelser overfor kvinnen. Mannen hadde balansert på et smalt rekkverk for å ta seg fram til kvinnens leilighet.

Da hun våknet og skrek, snublet han bakover, falt tre etasjer og pådro seg hodeskader. Men retten trodde ikke at det var mulig å balansere på rekkverket i søvne, og han ble funnet skyldig.

Urinerte på medsoldat: En norsk soldat ble ilagt en bot på 500 kroner på grunnlag av følgende påståtte hendelse: Før han gikk til sengs drakk soldaten fem- seks halvlitere øl. Seinere sto han opp igjen og urinerte i en medsoldats seng, der denne lå og sov. Soldaten aksepterte ikke boten, og har fått medhold av Generaladvokaten i sin klage. Generaladvokaten viser til at en person som går i søvne i lovens forstand ikke er tilregnelig for de handlinger han måtte foreta seg.