Noen andre søvngjengere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Knivstakk svigerforeldrene - ble frifunnet: En mann i Canada kjørte ti mil i søvne, for seinere å knivstikke svigermor og svigerfar. Deretter våknet han på politistasjonen med blodige hender. Han ble frikjent under begrunnelsen av ikke å være tilgjengelig i gjerningsøyeblikket.

Drepte kona - ble dømt: En 43 år gamle mann i USA påsto at han hadde drept kona si mens han gikk i søvne. Han ble likevel funnet skyldig i overlagt drap. I retten innrømmet mannen å ha drept sin kone, men hevdet at han ikke kunne huske noe av det. Ifølge vitnemål i rettssaken stakk han henne 44 ganger med en jaktkniv utenfor ekteparets hjem i Phoenix. Siden trakk han henne ned mot familiens svømmebasseng og holdt hodet hennes under vann. Så skiftet han klær, og la dem sammen med drapsvåpenet i en plastcontainer han gjemte i bilen. Alt mens han skal ha gått i søvne.

Fru Nixon i nattkjole: For KGB-livvakta som skulle passe på mens Leonid Bresjnev sov på gjesterommet i Det hvite hus, kan det ikke ha vært en helt grei situasjon å takle. For rett mot ham, med armene strukket framover og i bare nattkjolen, kom presidentfru Pat Nixon gående i søvne. Hun la hendene på Bresjnevs livvakt, som forlegent forsøkte å snu henne rundt og få henne til å gå motsatt vei. Pat Nixon nektet. Da løftet KGB-offiseren den amerikanske presidentfruen opp og bar henne tilbake til soverommet hennes. Dette forteller Anatolij Dobrynin, som var Sovjetunionens ambassadør i Washington gjennom 24 år, i sin memoarbok «I fortrolighet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer