Noen av Bjugn-barna har trukket sine sex-beskyldninger

TRONDHEIM (NTB): Noen av barna i Bjugn-saken har nå trukket tilbake sine forklaringer om sex-overgrep. Deres foreldre vil ta initiativ til å skvære opp med tidligere siktede i saken, melder Adresseavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Øystein Skogrand, som i sin tid var bistandsadvokat for flere av barna, ønsker ikke å opplyse hvor mange barn det dreier seg om. Han sier at blant de barna som nå kommer med andre forklaringer er det flere som var med i tiltalen mot Ulf Hammern.

Christian Wiig, som var forsvarer for frikjente Ulf Hammern, sier at han har forventet at flere barn i Bjugn ville trekke sin forklaringer. Wiig tror at den nye utviklingen er positiv for bygdesamfunnet Bjugn.

- Dersom det er slik at barn nå begynner å si at intet er skjedd, bør det jo medføre at de psykologer som kom med de mest bastante uttalelsene nå må tenke seg om en gang til, sier Wiig.

Assistentlege Arne K. Myhre, Ben av de legene som undersøkte Bjugn-barna, sier at funnene i Bjugn-saken sannsynligvis ville blitt tolket annerledes i dag. Kunnskap om barn og seksuelt overgrep på barn er en helt annen nå, og Myhre sier at han er åpen for å diskutere arbeidet som ble gjort forut for Bjugn-saken.