«Noen betaler for å få meg drept»

- To ganger har de forsøkt å drepe meg, og jeg venter på at de skal prøve igjen, sier Jan Kvalen (49), torpedoenes «gudfar» i Oslos underverden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Noen betaler for å få meg drept, sier han. I 25 år har Jan Kvalen struttet av selvtillit. Han levde av sitt rykte. Frykten har vært hans fremste våpen. Noen måneder før han fyller 50 år, er Kvalens liv blitt snudd på hodet.

Nå skjuler han seg bak mørke rullegardiner, bærer skuddsikker vest og har installert et avansert overvåkingssystem. På høyre arm bærer han en voldsalarm, som direkte varsler politiet dersom noe skulle skje.

- En prostituert fortalte meg for seks måneder siden at det var satt en kontrakt (noen som vil betale for å få en person drept, red.anm.) på meg. Jeg vet ikke med sikkerhet hvem som står bak. Men jeg tror to av de verste kriminelle - en nordmann og en pakistaner - har rottet seg sammen, sier Kvalen.

«Gudfaren»

Historien om Jan Kvalen er noe annerledes enn berettelsen om en vanlig middelaldrende nordmann. I 1979 ble han ansatt som vaktmann på Tveita-senteret i Oslo - et kjøpesenter som ble terrorisert av småkjeltringer, unge voldsmenn og narkomane.

I løpet av noen uker hadde frykten spredd seg. Mens politiet lukket øynene, banket muskelberget opp dem som opponerte og ikke fulgte Kvalens lov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer