Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Noen flyttet på Anne etter at hun ble kvalt

Asmus Thun Bisgaard var første lege på stedet der Anne Slåtten ble funnet drept. Han tror noen kan ha snudd henne på rygg etter at hun ble kvalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Kommunelegen ble tilkalt kort tid etter at liket av Anne Slåtten ble funnet, mandag 7. juni. Han undersøkte henne bare raskt på funnstedet, men merket seg flere unormale ting, fortalte han i går.

-  Hodet hennes lå sterkt til venstre, noe som stemte dårlig med terrenget. Det kunne se ut som om hun var blitt dradd inn dit, for gresset var bøyd til siden innover mot funnstedet, sa legen.

Hans viktigste poeng: De såkalte dødsmerkene han fant på Slåtten var ikke forenlige med at hun hadde ligget på rygg siden drapet.

Dødsmerker er ansamlinger av blod, og oppstår normalt i de punktene av kroppen som ligger ned mot bakken. Derfor reagerte Bisgaard på at han fant merker også på venstre side av magen til Anne.

Snudd på ryggen

-  Jeg vil kunne anta at hun ble snudd på ryggen, sa kommunelegen, som likevel presiserte at han ikke er rettsmedisiner.

Bisgaard orienterte politiet om sine vurderinger etter å ha sett i media at politiet etterlyste en mann med hettegenser som er sett komme gående ut fra åstedet mandag morgen, noen få timer før Anne Slåtten ble funnet. Denne mannen, som fremdeles ikke er identifisert, er en av drapsetterforskernes uoppklarte gåter.

Det var en 15 år gammel nabogutt til åstedet som meldte seg for politiet med opplysningen om at han hadde sett mannen i hettegenser da han var på vei til jobb, like før klokka halv ni, et døgn etter at Slåtten ble drept.

Hvis retten fester lit til denne observasjonen, betyr det at en ukjent person knyttes til åstedet. Det kan bli forsvarer Ivar Blikras trumfkort.

Sterke DNA-bevis

Den tiltalte 42-åringens DNA er funnet, både på Annes høyre bryst og i BH-en hennes.

Etter det Dagbladet erfarer, vil forsvareren prøve å skape et inntrykk hos dommerne av at 42-åringen helt tilfeldig har kommet over liket av Anne Slåtten, og avsatt DNA-sporene etter at hun var drept av en ukjent gjerningsmann.

Selv hevder han at han ikke husker noe som helst fra natta og morgenen da drapet ble begått, fordi han var overstadig beruset.

VITNE: Asmus Thun Bisgaard.
KVALT: Anne Slåtten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media