Noen gang lurt på hva lokalbefolkningen egentlig sier?

Paret betalte 8000 kroner for å fornye ekteskapet sitt, ble i stedet skjelt ut på det groveste.

ROMANTISK: Maldivene er et yndet reisemål for forelskede par i alle aldre. Men vet du alltid hva som sies av lokalbefolkningen? Foto: Thomas Rssmus Skaug, Dagbladet
ROMANTISK: Maldivene er et yndet reisemål for forelskede par i alle aldre. Men vet du alltid hva som sies av lokalbefolkningen? Foto: Thomas Rssmus Skaug, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dabladet): Maldivene er et kjært reisemål for forelskede par. Mange bryllupsreiser har gått til øygruppa i Det indiske hav, men også eldre par som ønsker å fornye ekteskapsløftene sine har tilbud fra turistnæringa.

Hvis du planlegger en romantisk ferie, bør du imidlertid holde deg unna Vilu Reef Beach and Spa Resort. Der risikerer du nemlig å få noe helt annet enn det du betaler for, viser en video som ble lagt ut av en av de ansatte på hotellet.

Paret i videoen ønsket å fornye løftene sine, og betalte nesten 8000 kroner for en større pakke fra hotellet, som inneholdt en båttur, bilder og en lengre seremoni.

- Dere er svinehaler I seremonien snakkes det lokale språket dhivehi, og paret forstår åpenbart ikke hva som sies. Det benytter seremonimesteren seg av til å komme med en tirade med nedsettende kommentarer til det forelskede paret. Dette har den lokale avisa Minivan News avslørt, samt oversatt tiraden til engelsk.

Her er noen «høydepunkter» som ble framført i en høytidelig tone:

- Bakterier av sinne og hat vil formere seg fra tuppen av penisene deres.

- Dere er svinehaler. Svin ifølge grunnloven. (Skal være en av de største fornærmelsene på dhivehi, journ. anm.)

- Før dere har analsex med en kylling, sjekk om hullet er rent. Folk fra landet dere kommer fra er kjent med smaken til kyllingers analåpning.

- Dere er gift ifølge Islam Videre sier han at ekteskapet til paret ikke er ekte, før han fortsetter.

- Dere driver hor og lager mange barn. Dere drikker og spiser grisekjøtt. De fleste av barna deres vil ha flekker på huden og stygge arr, disse barna er bastarder. Alle barna dere får i dette ekteskapet vil være bastarder av noen svin.

Paret går så til neste punkt i seremonien, der de skal plante et tre. Mens kvinnen bøyer seg ned, hagler kommentarene om brystene hennes og andre fornærmelser.

- Nå er dere gift ifølge maldavis lov, i Islam, avslutter seremonimesteren på engelsk, henvendt til paret.

- En stor suksess Konfrontert med videoen, sier leder for hotellet, Mohamed Rasheed, at det hele var en spøk.

- Videoen ble lastet opp for moro skyld, sier Rasheed til Minivan News.

Han sier videre at hotellet har holdt slike seremonier i ti år, og at de holdes på rundgang blant personalet.

- Disse seremoniene har vokst til å bli en stor suksess her på Vilu, sier Rasheed.

Mannen som holdt seremonien er nå suspendert, mens han som lastet opp videoen på Youtube for moro skyld, fortsatt jobber ved hotellet.

I en pressemelding beklager hotellet og kaller oppførselen til seremonimesteren «utilgivelig».

Ifølge Minivan News kostet seremonien paret 1300 dollar, eller omlag 7700 kroner. Det vites ikke om de også betalte 440 dollar for bilder fra seremonien. Det er kanskje ikke så farlig, siden den uansett ligger på Youtube.