STIGENDE STJERNE: Anders Anundsen (Frp) har for alvor skapt seg et navn etter flere profilerte saker i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, der han sitter som leder. I fjor fikk han plass i Frp's sentralstyre. Nå lar han nestlederstriden fare forbi - for denne gang. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
STIGENDE STJERNE: Anders Anundsen (Frp) har for alvor skapt seg et navn etter flere profilerte saker i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, der han sitter som leder. I fjor fikk han plass i Frp's sentralstyre. Nå lar han nestlederstriden fare forbi - for denne gang. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

- Noen ganger er det en styrke for et parti at det er konkurranse om vervene. Jeg tror ikke det hadde vært det nå

Frp's Anders Anundsen gjør det klart at han er uaktuell som ny nestleder i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «I dag har jeg endelig fått kontakt med Fremskrittspartiets valgkomité og meddelt at jeg ikke er kandidat til nestlederverv i partiet. Tusen takk til alle de fylkeslagene som foreslo meg og som mente jeg kunne bidra i ledertrioen.»

Dermed sparer han partiet for en potensielt opprivende nestlederstrid på landsmøtet i slutten av mai.

Ville unngå strid - Det er helhetsvurdering fra min side. Nå er det viktig at organisasjonen samler innsatsen mot å vinne valget til høsten. Da har vi ikke bruk for en opprivende nestlederdebatt, sier Anundsen til Dagbladet.

Han medgir at det var en vanskelig avgjørelse, og bedyrer at han har tatt den på egenhånd. Det var mange argumenter både for og imot, sier han.

- Det er ingen tvil om at partiet er inne i en spennende periode - det er det viktigste valget til Frp i moderne historie. Samtidig er jeg trygg på at de tre som skal lede partiet framover, vil gjøre det  på en god måte.

Fra før er det klart at partileder Siv Jensen med all sannsynlighet får med seg Ketil Solvik-Olsen etter at andre nestleder Per Arne Olsen meddelte at han trekker seg. Lenge var det usikkert om Per Sandberg ville fortsette i vervet som første nestleder, før han falt ned på at han ville fortsette.

Anundsen var foreslått som nestleder av flere fylkeslag.

- Skal aldri si aldri - Er du aktuell kandidat ved neste korsvei, Anundsen?

- Man skal aldri si aldri, men nå har jeg tatt dette valget. Jeg sitter i sentralstyret og jeg sitter i stortingsgruppa, og på den måten har jeg god mulighet til å påvirke partiet, sier han.

Han mener det var viktig med avklaring så tidlig som mulig før valget. Den forestående valgkampen var hans hovedargument for å trekke seg fra en eventuell strid om nestledervervet.

- Noen ganger er det en styrke for et parti at det er konkurranse om vervene. Jeg tror ikke det hadde vært det nå.