FLY ME TO THE MOON: Den australske fotografen Greg Gibbs fikk dette blinkskuddet av Jupiter, månen og et fly som passerte foran. De tre bittesmå prikkene til høyre for Jupiter er månene Io, Callisto og Europa, som er så lyssvake at de måtte fotograferes for seg selv. Foto: Greg Gibbs / capturingthenight.com
FLY ME TO THE MOON: Den australske fotografen Greg Gibbs fikk dette blinkskuddet av Jupiter, månen og et fly som passerte foran. De tre bittesmå prikkene til høyre for Jupiter er månene Io, Callisto og Europa, som er så lyssvake at de måtte fotograferes for seg selv. Foto: Greg Gibbs / capturingthenight.comVis mer

- Noen ganger er det rett og slett bare flaks

Fotograf fikk ett av tidenes blinkskudd av månen, Jupiter og et fly - samtidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Uansett hvor mye du planlegger og forbereder deg selv, hender det at du rett og slett bare har flaks, skriver fotografen Greg Gibbs på Facebook.

Mandag fikk deler av Australia oppleve at Jupiter forsvant bak månen. Den australske fotografen sto klar til å forevige den såkalte okkultasjonen over Victoria, men plutselig begynte uventede ting å skje.

- Kameraet tok bilder månen og Jupiter gjennom et teleskop hvert 10. sekund. Da oppdaget jeg lysene fra et fly som befant seg nær månen, skriver Gibbs - som står bak nettstedet Capturing the Night - til Dagbladet.

- Jeg innså at det var muligheter for at flyet ville passere foran månen. Jeg avsluttet tidtakeren som tok bildene, og begynte å fotografere kontinuerlig i høy hastighet. Jeg greide å få tatt fem bilder av flyet da det krysset månen, i dét Jupiter var i ferd med å bli okkultert, fortsetter han.

Jupiter er den lyssterke skiven nede til høyre for månen. Om du ser ekstra nøye etter, oppdager du også tre bittesmå prikker til høyre for gassplaneten. Dette er månene Io, Callisto og Europa.

Selv om dette er noen av de største månene vi kjenner til, blir de forsvinnende små og svært lyssvake i forhold til vår egen måne og solsystemets største planet.

For å få de med, måtte Gibbs ta et eget overeksponert bilde som han kombinerte med det opprinnelige av månen, Jupiter og flyet.