Politiet rause mot folk som tok penger

- Noen ganger har ikke folk tid til å komme til oss med en gang

Ingen har levert penger tilbake etter seddelfunn i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så langt har ingen meldt seg og bedt om å få levere tilbake penger de tok da en stor mengde sedler plutselig lå på veien i Oslo tidligere i dag. Politiet ber dem å melde seg, og ønsker også flere vitner til det som skjedde.

- Vi ønsker opplysninger om dem som ble litt fristet. De vil bli tatt imot på en god måte, forsikrer Guro Sandnes, kriminalvaktleder i Oslo, overfor Dagbladet.

Ifølge hittegodsloven er det straffbart ulovlig å tilegne seg hittegods eller ikke å melde fra om funn. Men politiet er rause i dette tilfellet.

- Noen ganger har ikke folk mulighet til å komme til oss med en gang. Ikke alle har Internett eller bil. Det viktigste er at pengene kommer tilbake, sier Sandnes.

30 000 kroner

Det var i 14-tida at titusenvis av kroner i femhundrelapper plutselig lå og slang på Østre Aker vei, en av hovedinnfartsårene til Oslo sentrum. Flere forbipasserende benyttet anledningen til å raske med seg penger før politiet ankom.

Til sammen 30 000 kroner er samlet opp av politiet, men et ukjent beløp mangler.

- Vi vil i kveld ikke gå ut med summen, av hensyn til videre etterforskning, sier Sandnes.

Mann meldte seg

Det har vært et mysterium hvor pengene kom fra, og polititjenestemennene bevæpnet seg under utrykningen, i tilfelle de stammer fra kriminalitet. Ingen av pengetransportselskapene rapporterer om tapte penger.

En mann meldte seg i ettermiddag og fortalte at pengene tilhører ham. Han har i kveld sittet i samtale med politiet, som nå vil ettergå forklaringen hans for å finne ut om han snakker sant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer