GJEMT: Flere butikker i Australia har opplevd at kundene har kjøpt jordbær med skjulte synåler i. Nå har flere blitt sendt til sykehus. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
GJEMT: Flere butikker i Australia har opplevd at kundene har kjøpt jordbær med skjulte synåler i. Nå har flere blitt sendt til sykehus. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Gjemmer synåler i jordbær

Noen gjemmer synåler i jordbær. Mann har havnet på sykehus

Flere australske butikker har nå fjernet jordbærene fra hyllene.

Flere butikker i Australia har sett seg nødt til å fjerne jordbærene fra butikkhyllene, etter at noen har gjemt synåler inne i frukten.

Det melder BBC.

Innlagt på sykehus

Flere kurver med jordbær har blitt fjernet fra supermarkeder i statene New South Wales, Queensland og Victoria i Australia.

En mann har blitt fraktet til sykehuset, etter å ha spist et jordbær med en synål inni. En ni år gammel gutt skal også ha bitt i et jordbær med en nål inni, men oppdaget nålen før han svelget frukten.

Flere ulike merker med jordbær skal nå være fjernet fra hyllene.

Helsemyndighetene har nå gått ut for å advare befolkningen mot nålene, og ber alle som har kjøpt jordbær om å være forsiktig når de spiser dem.

Sabotasje av jordbær

Advarslene kom etter at Joshua Gane tok til Facebook for å dele et bilde av en jordbærkurv, og et jordbær som var bitt i to, hvor man tydelig ser en nål stikke ut av frukten.

Kameraten hans på 21 år skal ha svelget en halv synål som var gjemt i et jordbær, og da de gikk gjennom jordbærene i kurven for å lete etter flere, fant de nok en synål gjemt i ett av jordbærene.

- Jeg deler dette for å være en hjelpsom medborger. Værsåsnill og gjør vennene dine og familien din oppmerksom på dette, så de slipper å oppleve det vi opplevde i dag, skriver Gane på Facebook.

Kameraten til Gane ble senere kjørt til sykehuset, da han opplevde store magesmerter.

Gane og kameraten skal ha ringt butikken de kjøpte jordbærene fra, og senere fått en telefon fra daglig leder i butikken, som forklarte at de mistenkte at noen har gjennomført sabotasje av jordbærene.

Foreløpig er det ukjent om nålene ble plassert der av noen fra jordbærmerket, noen i butikken, eller tilfeldige kunder som har plassert nålene mens jordbærene lå framme.

Foreløpig ber helsemyndighetene i Queensland Health alle om å kutte jordbærene i to, og om å kontakte en lege om de skulle komme til å svelge en nål.