REDNINGSARBEID: Redningsarbeidet pågår for fullt ved den kollapsede gullgruva ved Benoni, en forstad til Johannesburg. Så langt er elleve arbeidere reddet ut, ifølge redningsselskapet ER24. Foto: EPA / NTB SCANPIX
REDNINGSARBEID: Redningsarbeidet pågår for fullt ved den kollapsede gullgruva ved Benoni, en forstad til Johannesburg. Så langt er elleve arbeidere reddet ut, ifølge redningsselskapet ER24. Foto: EPA / NTB SCANPIXVis mer

- Noen gruvearbeidere vil ikke reddes, av frykt for arrestasjoner

Illegale gullgravere berges nå opp av den kollapsede gruva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Redningsarbeidet ved den kollapsede gullgruva ved Benoni i Sør Afrika pågår for fullt, etter at der drøyt 200 illegale gruvearbeidere har vært innesperret etter et steinras lørdag morgen.

Ifølge redningsselskapet ER24 har flere arbeidere allerede blitt reddet ut av gruva. Men ikke alle ønskes å reddes, ifølge selskapet.

Noen gullgravere er motvillige med å komme opp, av frykt for å bli arrestert, twiter ER24.

Vil bli arrestert Ifølge departementet for mineralressurser er det ulovlig å drive illegal gullgraving.

- Når alle arbeiderne er reddet og fått medisinsk tilsyn, vil de bli arrestert, skriver departementet på Twitter.

Det er fortsatt uklart nøyaktig hvor mange gruvearbeidere som ble sperret inne i gullgruva. Når de anslagsvis 30 arbeiderne som befinner seg nærest bakken er reddet, vil redningsarbeiderne ta seg videre ned i sjakta for å leite etter flere, skriver News 24.

Stengt gruve Så langt er elleve reddet ut, ifølge departementet for mineralressurser. De er alle blitt fraktet til en helsestasjon og sjekket for skader.

Gullgruva ved Beboni har vært stengt i en periode, men har ifølge Werner Vermaak, som representerer nødetaten ER24, ikke vært sperret av.

- De har tatt seg ned i ei forlatt gruvesjakt som ikke var skikkelig lukket, sier han.

Illegal gruvedrift er et kjent fenomen i Sør-Afrika og dødsulykker skjer ofte. I 2009 døde 82 personer i en stor brann i den nedlagte gullgruva Harmony.

MISTENKT: Alle personene som nå berges ut av den kollapsede gullgruva, er mistenkt for å drive ulovlig gullgraving. Foto: ALEXANDER JOE AFP / NTB SCANPIX
MISTENKT: Alle personene som nå berges ut av den kollapsede gullgruva, er mistenkt for å drive ulovlig gullgraving. Foto: ALEXANDER JOE AFP / NTB SCANPIX Vis mer