Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Noen har mishandlet hestene med etsende væske

Hestene skal ha fått etseskader i mule, munn og svelg.

UBEHAGELIG: Hesteeier Silje Moland oppdaget et stort sår på nakken til denne hesten fredag forrige uke. Hun er redd noen har påført hesten med syre, og innfører nå full vaktordning på ridesenteret. Alle hestene på senteret har også blitt sluppet ut i løpet av natta, hevder Moland, som beskriver det hele som svært ubehagelig. Foto: Silje Moland
UBEHAGELIG: Hesteeier Silje Moland oppdaget et stort sår på nakken til denne hesten fredag forrige uke. Hun er redd noen har påført hesten med syre, og innfører nå full vaktordning på ridesenteret. Alle hestene på senteret har også blitt sluppet ut i løpet av natta, hevder Moland, som beskriver det hele som svært ubehagelig. Foto: Silje Moland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Hedmark har politiet nå startet etterforskning etter at flere hester skal være mishandlet med etsende væske, skriver NRK.

Ved Holtet gård i Åsnes er det mistanke om at to hester har fått etsende væske i munn, mule og svelg 13. og 14. mai.

Sår på halsen Få minutter unna ligger Strandsjø hestesenter. Her har også hesteeier Silje Moland (26) opplevd flere ubehageligheter de siste dagene.

- Fredag oppdaget jeg at en av hestene mine hadde fått et sår på nakken. Skaden lignet et brannsår, og jeg ble derfor redd for at også han var blitt mishandlet med syre, sier Moland til Dagbladet.

Fire dager seinere våkner hesteeieren opp til totalt kaos.

- Sluppet ut om natta - I løpet av natta hadde noen sluppet ut alle de 21 hestene vi har her på ridesenteret. Det var tydelig at hestene ikke hadde brutt seg ut på egen hånd, for da ville det vært skader i inngjerdinga. Jeg er helt sikker på at noen har vært her og kuttet opp gjerdet, sier Moland.

Hun valgte derfor å politianmelde forholdet.

Hun fikk også en veterinær til å se på nakken til hesten som ble skadet natt til fredag.

- Han sa at kunne ikke konstantere at han hadde en syreskade, men sa at det så ut som at det var blitt påført noe som gjorde at det ble et sår, sier Moland.

Tar forbehold Til NRK sier veterinær Amund Wormstrand at han ikke kan konstantere at skadene er kommet av etsende væske.

- Jeg så på hesten etter den akutte skaden. Det er veldig vanskelig å si hva som kan være årsaken. Hadde det vært syre ville mest sannsynlig hesten fått mye dypere skader. Vi har ingen muligheter til å finne ut hva det kan ha vært så lenge etterpå, sier han til NRK.

IKKE ALVORLIG: Hesten er ikke alvorlig skadet, opplyser eieren Silje Moland. Dette bildet ble tatt før han fikk såret på nakken. Foto: Silje Moland
IKKE ALVORLIG: Hesten er ikke alvorlig skadet, opplyser eieren Silje Moland. Dette bildet ble tatt før han fikk såret på nakken. Foto: Silje Moland Vis mer

Hesteeier Moland tar nå likevel alle mulige forbehold:

- Jeg føler meg utrygg og er redd noen skal komme og gjøre stygge ting mot dyra mine. Nå tar vi ingen sjanser. Vi har innført en vaktordning døgnet rundt og bestilt kamera så området kan videoovervåkes.

- Dette er ikke noe moro og jeg sover ikke godt om natta, sier hun.

SKADET: Til tross for at veterinæren ikke kan konstantere at det er etseskader, mener hesteeier Silje Moland at noen har skadet hesten hennes slik at den har fått et sår. Foto: Silje Moland
SKADET: Til tross for at veterinæren ikke kan konstantere at det er etseskader, mener hesteeier Silje Moland at noen har skadet hesten hennes slik at den har fått et sår. Foto: Silje Moland Vis mer