Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Urnen ble gravd opp fra jorda

- Noen har tatt min døde søster

Johanna døde i april, bare 27 år gammel. Elleve dager etter urnenedsettelsen, var den sporløst forsvunnet.

HVILESTED: Her er gravplassen til svenske Johanna (27). Den er gravd opp og urnen er borte. Familien ber nå politiet om hjelp og håper de ansvarlige kan returnere Johanna. Foto: Privat
HVILESTED: Her er gravplassen til svenske Johanna (27). Den er gravd opp og urnen er borte. Familien ber nå politiet om hjelp og håper de ansvarlige kan returnere Johanna. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agnes Deckels 27 år gamle storesøster døde i april.

Urnenedsettelsen skjedde i Stockholm på Johannas fødselsdag den 13. juli i sommer. Elleve dager seinere er urnen sporløst forsvunnet. Det skriver Expressen.

- Noen har tatt min døde søster, sier Agnes til den svenske avisa.

Hun bekrefter historien overfor Dagbladet.

Det eneste ønsket

Agnes forteller storesøsteren alltid har uttrykt at når hun en gang skulle gravlegges, måtte det være på et sted der venner og familie kunne besøke henne. Ei drøy uke seinere er ønsket hennes sabotert.

BORTE: Johanna ble bare 27 år. Hun var godt likt av alle, forteller lillesøsteren Agnes. Foto: Privat
BORTE: Johanna ble bare 27 år. Hun var godt likt av alle, forteller lillesøsteren Agnes. Foto: Privat Vis mer

På graven la lillesøsteren et Hammarby-skjerf fra Johannas favoritt-fotballklubb.

- Det var en venn av søsteren min som skulle vanne blomstene på graven, da hun bet seg merke i at noen hadde gravd et hull der. Da hun kikket ned i hullet var urnen borte, sier Agnes.

Urnetyveriet skal ha skjedd en gang mellom lørdag og tirsdag i uka som var.

Nå ber familien om å få tilbake deres kjære Johanna.

De forteller at Johannas eneste ønske var å hvile på et sted der alle kunne komme for å minnes og prate med henne.

- Johanna trodde alltid at hun skulle dø ung, skriver Agnes til Dagbladet og legger til at dødsårsaken er noe familien vil holde privat.

Tyveri og krenkelse

- Selv om man ikke bryr seg om oss så kan man i alle fall tenke på at det her går imot Johannas ønsker. Det er et tyveri og en krenkelse, mener familien.

Fra å være i komplett sjokk, har familien gått over til å tenke på hvordan de skal få Johanna tilbake, og lurer nå på om de noensinne kommer til å få henne igjen.

Det er uvisst om asken til Johanna nå er hjemme hos noen, eller om den muligens er blitt spredt for vinden. Familien vet ikke hva som har skjedd med den lille biten de hadde igjen fra deres døde Johanna.

- Det er som å miste henne to ganger, sier Agnes.

Hun synes det hele er ubehagelig, kjenner en klump i magen og er sint over det som har skjedd.

TRENGER HJELP: Agnes Deckel og familien ber om hjelp for å få tilbake urnen. Foto: Privat
TRENGER HJELP: Agnes Deckel og familien ber om hjelp for å få tilbake urnen. Foto: Privat Vis mer

På tirsdag postet Agnes et langt innlegg på Facebook der hun skriver at en «hjerteløs jævel» har gravd opp Johannas grav og tatt urnen.

Innlegget har blitt delt nesten ni tusen ganger.

- Om du som har gjort dette ser det her, så vær så snill å legge henne tilbake. Vi har allerede mistet Johanna en gang og vi vil ikke gå igjennom det igjen. Vi vil at hun skal få ro og at det skal finnes en måte for oss å være nær henne på. Ta ikke det ifra oss, skriver Agnes.

Mistenker tyveri på fotballkamp

Tyveriet av asken kan ha skjedd i forbindelse med en fotballkamp, mener familien. Det var nemlig en kamp mellom de to svenske lagene Dalkurd og Hammarby på Tele2 Arena mandag, samme uke som urnen forsvant.

Agnes forteller til Dagbladet at politiet skulle ringe henne denne uka, da de hadde fått inn tips om hva som kan ha skjedd ved gravplassen til Johanna. Hva tipsene handler om er ennå uvisst.

Gravplassen lå i nærheten av fotballarenaen og Johannas favorittlag Hammarby vant kampen mot Dalkurd.

- Aldri skjedd før

Agnes forteller at Hammarby var Johannas liv og at fotballskjerfet også var forsvunnet fra gravplassen. Nå ber familien folk om hjelp.

- Hvis noen har hørt eller sett noe i forbindelse med kampen, ber vi vennlig om at dere kontakter oss.

Familiens eneste ønske nå er å få tilbake Johanna. De forteller at de vil finne roen oppi det hele, bare urnen kommer på plass. Politiet bekrefter overfor Expressen at urnen er borte.

Forvaltningssjef Göran Höglund ved Skogskyrkogården er mildt sagt overrasket.

- Dette er høyst uvanlig og har aldri skjedd før. Ikke her i Stockholm og trolig heller ikke noe annet sted i landet, sier han til SVT.