- Noen i Oslo må ha sett denne mannen

Leter etter umaskert pistolraner etter svært uvanlig bankran i Oslo fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiets Seksjon for organisert kriminalitet har nå overtatt etterforskningen av det væpnede ranet av Nordeas filial på Majorstua i Oslo fredag ettermiddag.

Flere av de ansatte i banken ble truet med pistol, men ingen kom fysisk til skade.

Til tross for at raneren var umaskert og lett gjenkjennelig på overvåkningsbildene fra dramaet, er ennå ingen pågrepet i saken. Etterforskningen pågår for fullt, og politiet er svært opptatt av å få tips fra publikum om mannens identitet eller andre observasjoner.

Den kortplikte, mørkhårede mannen er rundt 1,75 meter høy og hadde på seg hvit t-skjorte med mørk logo/påskrift og mørkeblå shorts da han var inne i banken. I tillegg hadde en skulderveske og det som trolig er en grålig jakke.

Ifølge politiet viser overvåkningsbildene at raneren trolig har et stort arr med synlige sting på høyre legg.

- Vi søker ennå aktivt etter denne personen og eventuelle andre involverte. Vi ser alvorlig på saken, da det nesten ikke har vært ran mot pengeinstitusjoner i Oslo i årene etter Nokas-ranet i Stavanger. Vi vil ha dette oppklart, sier politioverbetjent Harald Bøhler til Dagbladet.

Han bekrefter at raneren snakket gebrokkent engelsk inne i banken, men understreker at det like godt kan være et forsøk på å kamuflere norsk bakgrunn som at vedkommende er utenlandsk.

- Noen har sett ham Politiet mener det er nødt til å være noen som drar kjensel på mannen fra overvåkningsvideoen, enten like før eller etter i gatene på vestkanten - eller fra andre sammenhenger. Mannen skal først ha ruslet rundt inne i banklokalene uten å gjøre seg bemerket, før han gikk ut og ventet til banken var i ferd med å stenge før han slo til.

- Det bør være personer i Oslo som har sett denne mannen i forkant eller etterkant av ranet, og de må nå ta kontakt med politiet, sier Bøhler, som er leder for etterforskningsavsnittet ved Seksjon for organisert kriminalitet.

• Etterforskningsledelsen ber alle som har tips eller observasjoner om å ringe oslopolitiet på telefonnumrene 22 66 96 00 eller 22 66 92 30. Ranet skjedde i 15.30-tida fredag.

Overvåkningsbildene er også oversendt Europol med tanke på en internasjonal etterlysning.

- Undrende Politiet vet ennå ikke om andre enn den lett synlige mannen var involvert i ranet på utsiden av banken. Overvåkningsbildene viser at mannen fikler med mobiltelefonen sin før han går inn, men det er uklart om han er i kontakt med andre.

I tillegg til at bankran knapt forekommer lenger, mener politiet det er oppsiktsvekkende at den synlige raneren ikke gjorde noe forsøk på å skjule ansiktet.

- Vi stiller oss meget undrende til at dette blir gjennomført helt umaskert. Det må ha vært åpenbart for mannen som var inne i banken at vi kom til å få gode overvåkningsbilder av ham, sier Bøhler til Dagbladet.

Etterforskerne har gjennomført omfattende tekniske undersøkelser inne i banken der de blant annet håper å finne DNA-spor. I tillegg vil flere vitner bli avhørt denne uka.

PRIORITERT ETTERFORSKNING: Politioverbetjent Harald Bøhler er leder for etterforskningsavsnittet ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Han vil ikke la det bekymringsfulle bankranet på Majorstua bli stående uløst. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PRIORITERT ETTERFORSKNING: Politioverbetjent Harald Bøhler er leder for etterforskningsavsnittet ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Han vil ikke la det bekymringsfulle bankranet på Majorstua bli stående uløst. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer