FORFERDELIGE SCENER: Regjeringskvartalet, fredag i forrige uke.  Foto: Berit Roald / Scanpix
FORFERDELIGE SCENER: Regjeringskvartalet, fredag i forrige uke. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

- Noen kan ha filmet terroristen uten at de vet det

Politiet har fått mange mobilvideoer fra publikum, men håper det finnes flere opptak som kan vise terroristens bevegelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble tatt en rekke mobilvideoer av de dramatiske øyeblikkene rett etter at bomba gikk av i regjeringskvartalet fredag 22. juli. Politiet går gjennom et stort materiale for å kartlegge terroristen Anders Behring Breiviks bevegelser.

- Vi har fått mange mobilvideoer fra publikum. Det er et stort materiale og vi går gjennom det og overvåkningsbilder. Der har vi først og fremst overvåkningsvideoene fra Regjeringskvartalet, men også noen andre, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

- Det kan være at noen har fanget gjerningsmannen uten at de vet det selv. Vi ønsker at alle som har opptak skal melde seg, sier politiadvokaten.

Bombebilen var en Volkswagen Crafter
, som var leid fra Avis.

Terroristen Anders Behring Breivik satt fra seg bilen og gikk opp til en mindre bil, trolig en Fiat Dublo, som stod parkert ved Hammersborg torg. Han kjørte derfra videre i Møllergata. To minutter etter at han kjørte, eksploderte bomba, har et vitne opplyst til Dagbladet.

32-åringen gikk trolig i Grubbegata forbi Deichmanske bibliotek, som ligger rett ved regjeringskvartalet. Men der er det ikke noe fungerende overvåkningskamera, får Dagbladet opplyst.

Tips til politiet kan rettes til 22 66 99 66.

Har du en video Dagbladet kan ha interesse av kan den sendes til 2400 db.no eller fra mobil til 2400.