BLE FOTOGRAFERT AV DEN SIKTEDE: Glamourmodell Hege Skuggen (21) har selv blitt fotografert av den overgrepssiktede fotografen flere ganger. Hun har bare gode skussmål å gi ham, og stiller seg uforstående til anklagene. Foto: PRIVAT
BLE FOTOGRAFERT AV DEN SIKTEDE: Glamourmodell Hege Skuggen (21) har selv blitt fotografert av den overgrepssiktede fotografen flere ganger. Hun har bare gode skussmål å gi ham, og stiller seg uforstående til anklagene. Foto: PRIVATVis mer

- Noen kan ha misforstått det han har sagt under fotograferingen som seksuelle tilnærmelser

Glamourmodell Hege Skuggen (21) beskriver overgrepssiktet fotograf som hyggelig og snill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): - Jeg har vært på fire-fem fotojobber hjemme hos ham, første gang da jeg var 19 år, og han er ikke sleazy i det hele tatt. Tvert imot er han hyggelig, pratsom og snill, sier Hege Skuggen (21) til Dagbladet.

Glamourmodellen er sjokkert etter at det i dag ble kjent at en Ålesunds-fotograf i 40-åra er arrestert og siktet for seksuelle overgrep mot flere unge jenter. Politiet slo til mot mannens hjem i forrige uke og tok med seg så vel ham som en stor mengde datautstyr.

Misforståelser Skuggen, som har figurert på glamournettsteder som Onlinemagasinet og vært med i TVNorge-serien «Unge mødre», stiller seg uforstående til at mannen er mistenkt for å ha forgrepet seg på jenter ned i 15-årsalderen. Hun tror anklagene dels kan skyldes misforståelser.

- Noen kan ha misforstått det han har sagt under fotograferingen som seksuelle tilnærmelser, eller tolket det slik når han har tatt kontakt på nettet for å finne modeller. Han kan være ganske direkte, sier 21-åringen.

Etter hva Dagbladet forstår, bruker den siktede mannen sosiale medier aktivt for å få jenter til å la seg fotografere - men det har også bidratt til at det verserer en rekke rykter om framgangsmåten hans. I minst ett tilfelle skal en slik henvendelse ha resultert i en bekymringsmelding til politiet.

- Jeg har hørt masse rykter om ham - men jeg tror ikke på dem, sier glamourmodellen.

Brev- og besøksforbud Ålesunds-mannen sitter nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud; politiet frykter han kan påvirke de unge vitnene dersom han slipper ut nå, dessuten skal de gå igjennom databeslaget de har gjort, og trolig gjennomføre flere avhør.

Fotografen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Torgeir Hovland Langva til Dagbladet.

- Vi har også anket fengslingskjennelsen, sier advokaten.

Politiet ble først oppmerksomme på ham via en bekymringsmelding via barnevernet, om at mannen skulle ha forgrepet seg på ei jente under 18 år under en fotosession. Etterforskning avdekket flere tilfeller, og politiet ønsker nå å finne ut om det kan dreie seg om enda flere.

- Vi ønsker å komme i kontakt med alle jenter som har blitt fotografert av ham. De kan ringe Ålesund politistasjon på nummer 70 11 87 00, opplyser Inger Myklebust Ferstad, politiadvokat ved Sunnmøre politidistrikt, til Dagbladet.

Den overgrepssiktede fotografen er ikke tidligere straffet for seksualforbrytelser.