Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Noen kastet ei søppelbøtte etter meg»

Det skal bilføreren ha ropt etter Café con Bar-krasjen. Siktelsen mot nordmann, kurder og iraner kan bli utvidet.

TRE SKADD: Tilstanden er alvorlig, men stabil for kvinnen som ble hardest rammet i den dramatiske ulykka på Grønland. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
TRE SKADD: Tilstanden er alvorlig, men stabil for kvinnen som ble hardest rammet i den dramatiske ulykka på Grønland. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre menn er siktet for å prøve å stikke av fra skadestedet, etter den voldsomme krasjen på populære Café con Bar.

De tre forsøkte å løpe vekk fra stedet, men ble lagt i bakken og tatt hånd om av kafégjester og politi.

Det var ved 22-tida i går kveld en bil kjørte i høy fart inn på uteserveringa, og skadet tre. En av de tre, en 27 år gammel kvinne, ligger på Ahus med alvorlige skader. Vitner på stedet sa i går kveld til Dagbladet at hun ble truffet av bilen, og en periode havnet delvis under bilen.

- Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil, sier vaktleder Roger Hjertø ved krimvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

De to andre, en 32 år gammel mann og en 25 år gammel kvinne, ble sendt til legevakta med mindre skader.

Egen bil De tre mennene i bilen er ifølge Hjertø en norsk statsborger, en kurder og en iransk statsborger. Ingen av de tre kan betegnes som kjenninger av politiet.

- De tre var ikke ruspåvirket, sier Hjertø.

ØYENVITNE: Fuat Miminovski ble selv truffet av bilen. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet
ØYENVITNE: Fuat Miminovski ble selv truffet av bilen. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet Vis mer

- Kan siktelsen mot de tre bli utvidet?

- Det kan den, det avhenger av hva som kommer fram i avhør i løpet av dagen.

Bilen skal ha tilhørt en av de tre mennene.

Jaget - Ingen av de tre er siktet for biltyveri, sier Roger Hjertø.

Øyenvitnet Fuat Miminovski (33) ble selv påkjørt av bildesperadoen, og skisserte i går følgende handlingsforløp overfor Dagbladet:

- Jeg kom kjørende fra Oslo spektrum mot Grønland. Da kom bilen bak meg i stor fart. Det var tydelig at noen jaget denne bilføreren, noen kastet søppelbøtter etter bilen, og andre jaget bilen til fots. Bilføreren krasjet så i min baklykt, før han peiset han inn i veggen på Cafe con Bar i full fart, sa Miminovski.

Søppelbøtter Ifølge varebilføreren Miminovski forsøkte tre menn å kaste søplebøtter etter bilen. Det underbygges av andre øyenvitner.

- Sjåføren av bilen skrek at noen prøvde å kaste ei søppelbøtte på ham, sier en gruppe kafégjester som satt ved skadestedet til Dagbladet.

TRUFFET: Slik så bilen til Fuat Miminovski ut etter møtet med ulykkesbilen på Grønland. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet
TRUFFET: Slik så bilen til Fuat Miminovski ut etter møtet med ulykkesbilen på Grønland. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet Vis mer

Roger Hjertø sier det er for tidlig å slå fast hvorvidt noen jaget bilen, den jaget andre, eller hva som faktisk skjedde i sekundene før den voldsomme krasjen.

- Det er mye virvar i handlingsforløpet. Vi har avhørt en del vitner, og fortsetter ut over dagen, sier han.

DRAMATISK: Bilen braste rett inn på den populære uteserveringa. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
DRAMATISK: Bilen braste rett inn på den populære uteserveringa. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer