TRE SKADD: Tilstanden er alvorlig, men stabil for kvinnen som ble hardest rammet i den dramatiske ulykka på Grønland. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
TRE SKADD: Tilstanden er alvorlig, men stabil for kvinnen som ble hardest rammet i den dramatiske ulykka på Grønland. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/DagbladetVis mer

«Noen kastet ei søppelbøtte etter meg»

Det skal bilføreren ha ropt etter Café con Bar-krasjen. Siktelsen mot nordmann, kurder og iraner kan bli utvidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre menn er siktet for å prøve å stikke av fra skadestedet, etter den voldsomme krasjen på populære Café con Bar.

De tre forsøkte å løpe vekk fra stedet, men ble lagt i bakken og tatt hånd om av kafégjester og politi.

Det var ved 22-tida i går kveld en bil kjørte i høy fart inn på uteserveringa, og skadet tre. En av de tre, en 27 år gammel kvinne, ligger på Ahus med alvorlige skader. Vitner på stedet sa i går kveld til Dagbladet at hun ble truffet av bilen, og en periode havnet delvis under bilen.

- Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil, sier vaktleder Roger Hjertø ved krimvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

De to andre, en 32 år gammel mann og en 25 år gammel kvinne, ble sendt til legevakta med mindre skader.

Egen bil De tre mennene i bilen er ifølge Hjertø en norsk statsborger, en kurder og en iransk statsborger. Ingen av de tre kan betegnes som kjenninger av politiet.

- De tre var ikke ruspåvirket, sier Hjertø.

ØYENVITNE: Fuat Miminovski ble selv truffet av bilen. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet
ØYENVITNE: Fuat Miminovski ble selv truffet av bilen. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet Vis mer

- Kan siktelsen mot de tre bli utvidet?

- Det kan den, det avhenger av hva som kommer fram i avhør i løpet av dagen.

Bilen skal ha tilhørt en av de tre mennene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jaget - Ingen av de tre er siktet for biltyveri, sier Roger Hjertø.

Øyenvitnet Fuat Miminovski (33) ble selv påkjørt av bildesperadoen, og skisserte i går følgende handlingsforløp overfor Dagbladet:

- Jeg kom kjørende fra Oslo spektrum mot Grønland. Da kom bilen bak meg i stor fart. Det var tydelig at noen jaget denne bilføreren, noen kastet søppelbøtter etter bilen, og andre jaget bilen til fots. Bilføreren krasjet så i min baklykt, før han peiset han inn i veggen på Cafe con Bar i full fart, sa Miminovski.

Søppelbøtter Ifølge varebilføreren Miminovski forsøkte tre menn å kaste søplebøtter etter bilen. Det underbygges av andre øyenvitner.

- Sjåføren av bilen skrek at noen prøvde å kaste ei søppelbøtte på ham, sier en gruppe kafégjester som satt ved skadestedet til Dagbladet.

TRUFFET: Slik så bilen til Fuat Miminovski ut etter møtet med ulykkesbilen på Grønland. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet
TRUFFET: Slik så bilen til Fuat Miminovski ut etter møtet med ulykkesbilen på Grønland. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet Vis mer

Roger Hjertø sier det er for tidlig å slå fast hvorvidt noen jaget bilen, den jaget andre, eller hva som faktisk skjedde i sekundene før den voldsomme krasjen.

- Det er mye virvar i handlingsforløpet. Vi har avhørt en del vitner, og fortsetter ut over dagen, sier han.

DRAMATISK: Bilen braste rett inn på den populære uteserveringa. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
DRAMATISK: Bilen braste rett inn på den populære uteserveringa. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer