Industriforbund mot Ap-samarbeid med MDG

- Noen klimadesperate vil ha samarbeid med MDG

Industri Energi sier at Ap mister deres støtte hvis de åpner for samarbeid med MDG nasjonalt. Fellesforbundet kaller det en elendig idé.

DAGEN DERPÅ: Arbeiderpartiets sentralstyre møtes dagen etter lokalvalget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bare et sterkt Arbeiderparti som kan kombinere og levere helhetlige løsninger innen jobbsikkerhet, klima-, nærings- og distriktspolitikk.

- Og så er det noen som blir klimadesperate og konkluderer med at vi må samarbeide med MDG på nasjonalt plan. Jeg har vært tydelig på at det er en elendig idé.

- Årsaken er enkel: Ap skal være partiet med de massive og bærekraftige løsningene i klimapolitikken. Vi skal utvikle, ikke avvikle hundretusenvis av jobber relatert til petroleumsnæringen, noe Aps ledelse også har vært tydelige på, sier Eggum i en epost til Dagbladet.

Tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen har gjort det til Klassekampen, energi- og miljøpolitisk talsperson Espen Barth Eide likeså i DN og byrådsleder Raymond Johansen i Oslo er også klar:

Arbeiderpartiet bør søke samarbeid med MDG inn mot stortingsvalget i 2021.

- Hvem er Espen Barth Eide?

Først ut var Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide i Dagens Næringsliv. Han fikk et rasende svar tilbake.

- Vi hadde et opprivende landsmøte knyttet til olje, men fant fram til et kompromiss og var enige om at vi skal utvikle oljenæringen. Vedtaket samlet oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer