Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Noen land saboterer klimaforhandlingene

Mener miljøminister Erik Solheim (SV).

KRITISK TIL TIDSBRUKEN: Altfor mye tid på klimatoppmøte har gått med til å diskutere detaljer istedenfor de store spørsmålene, mener miljøminister Erik Solheim.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen
KRITISK TIL TIDSBRUKEN: Altfor mye tid på klimatoppmøte har gått med til å diskutere detaljer istedenfor de store spørsmålene, mener miljøminister Erik Solheim. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Enkelte land på klimatoppmøtet har forsøkt å sabotere forhandlingene, mener miljøminister Erik Solheim (SV).

Han ønsker ikke å nevne navn, siden det kan gi de aktuelle landene et påskudd til å starte nye, lange diskusjoner om ting som ikke dreier seg om innholdet i en ny klimaavtale.

Men han gjør det klart at han ikke sikter til noen av de store landene i forhandlingene.

Solheim frykter at landene på København-møtet ikke vil bli enige om utslippsreduksjoner som er store nok til å hindre at temperaturen på jorda stiger mer enn to grader.

Konkret frykter han at rike land ikke vil gå med på store nok utslippskutt, og at store u-land, som Kina og India, ikke godtar ordninger som gjør det mulig å kontrollere om de følger opp sine mål om utslippsbegrensninger.

Solheim mener forhandlingene i København har vært preget av langtekkelige drøftinger av detaljer som har tatt oppmerksomheten bort fra de egentlige stridsspørsmålene.

- Den største svakheten med klimamøtet er at det har vært brukt for mye tid på prosedyrespørsmål, sier Solheim til NTB.

Han er imidlertid fornøyd med Norges innflytelse i forhandlingene.

- Bruker man dette som målestokk, så har møtet vært en dundrende suksess, sier miljøministeren, som understreker at klimaforhandlingene dreier seg om langt viktigere ting en Norges selvbilde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media