- Noen må ta dyra i forsvar

Du har plikt til å tyste på naboen din hvis et dyr blir mishandlet eller forlatt. Mistanke er nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lite får Elin Tvedt så sint som mishandling av forsvarsløse dyr. Nå går hun i bresjen for å få stoppet feriedumping av kjæledyr.

Krever handling

- Politikerne må handle. Dette stopper ikke av seg selv, men vil fortsette helt til noen setter foten ned. Vi trenger fengselsstraffer og bøter, sier Tvedt. Hun vet om flere som har gitt dyremishandlere real juling.

- Jeg er ikke for det, men har forståelse for at de går til det skrittet når ingen annen straff kommer. Det er forsket på at mennesker som mishandler dyr, ofte er de som seinere i livet mishandler mennesker, sier Tvedt, som er på ferie i barndomshjemmet i Ølen utenfor Haugesund, omgitt av dyr slik hun også var som barn.

- Noen må ta dyra i forsvar. Vi kan ikke stå og se på at de går for lut og kaldt vann.

Ditt eget ansvar

- Vi har alle ansvar for dyra rundt oss. Dyrevernloven sier klart at alle, også utenforstående privatpersoner, har plikt til å gripe inn overfor skadde, syke og forsvarsløse dyr, sier Gulbrand Bakken i Landbruksdepartementet.

Du har plikt til å rapportere hvis naboen forlater katten i leiligheten, eller du er vitne til annen mishandling av dyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.