- Noen må ta hatten og gå

Lærere raser mot strengere arbeidstidsavtale.

Løsning:  Per Kristian Sundnes (KS), Ragnhild Lied (Unio) og Mette Nord (fagforbundet) opplyser mandag morgen at det ikke blir streik i kommunal sektor.  Foto: Ivar Ekseth / NTB scanpix
Løsning: Per Kristian Sundnes (KS), Ragnhild Lied (Unio) og Mette Nord (fagforbundet) opplyser mandag morgen at det ikke blir streik i kommunal sektor. Foto: Ivar Ekseth / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morges ble det klart for alle landets lærere at den omstridte arbeidstidsavtalen, slik lærere i dag kjenner den, står for fall. Det betyr at lærere får fast arbeidstid og må finne seg i å forhandle lokalt om bruk av skoleferien til ting som planlegging og etterutdanning.På mange av landets lærerværelser er det opprørstemning.

- Jeg er rasende. Dette var litt av en mandag å våkne til. Hvis det er sant det som skrives i avisene nå så er det fullstendig utmelding av utdanningsforbundet, sier Else Marie Klæboe Haga, som er lærer på Jåttå videregående skole i Stavanger.

Hun mener at Ragnhild Lied og Utdanningforbundet har gått langt ut over de fullmaktene de hadde fra medlemmene da de forhandlet årets lønnsoppgjør.

- Dette hadde de ikke mandat til. Mandatet var at de ikke fikk røre arbeidstidsavtalen. Hvis de ikke har tatt de tegnene har de ingenting der å gjøre. Utdanningsforbundet har ingen verdi lenger. Noen må ta hatten og gå, sier hun.

Knusing Det er Utdanningsforbundets Ragnhild Lied som har ledet forhandlingene på vegne av Unio. Hun mener de har klart å redde avtalen opp mot kommunenes ønsker om ytterligere innstramming.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer