Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Noen minutter etter er dødsdommen utført

Talsmann for al-Shabaab henrettet i Somalia.

 OPPSTILLING:  Skytterne har kommet til retterstedet. Foto: Farah Abdi Warsameh, AP/NTB Scanpix.
OPPSTILLING: Skytterne har kommet til retterstedet. Foto: Farah Abdi Warsameh, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Somalisk politi har henrettet en tidligere journalist som er dømt for å ha likvidert kolleger på vegne av opprørsgruppa al-Shabaab.

Hassan Hanafi ble henrettet ved skyting på politiakademiet i Somalias hovedstad Mogadishu mandag morgen.

Hanafi arrangerte i sin tid pressekonferanser for den al-Qaida-tilknyttede islamistgruppa da den kontrollerte hovedstaden.

 UNDER RETTSSAKEN:  Hassan Hanafi i retten i Mogadishu 6. mars i år. Foto: Fiesal Omar, Reuters/NTB Scanpix.
UNDER RETTSSAKEN: Hassan Hanafi i retten i Mogadishu 6. mars i år. Foto: Fiesal Omar, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

30 år gamle Hanafi ble i mars dømt til døden i en militær domstol etter å ha innrømmet å ha spilt en rolle i drapene på fem journalister og personlig drept én av dem.

Journalister som overvar henrettelsen mandag, forteller at Hanafi fikk en hette over hodet og ble bundet fast før han ble skutt.

Siden 1992 er totalt 59 journalister blitt drept i Somalia, ifølge Committee to Protect Journalists.

Hoppet over i 2008
Hanafi skal ha innrømmet at han sluttet seg til al-Shabaab i 2008, da han jobbet som journalist for en lokal kringkaster. Han ble pågrepet i nabolandet Kenya i august 2014.

 HODET TILDEKKES:  Myndighetene i Somalia lot pressen være tilstede under rettergangen mot Hassan Hanafi mandag morgen. Foto: Farah Abdi Warsameh, AP/NTB Scanpix.
HODET TILDEKKES: Myndighetene i Somalia lot pressen være tilstede under rettergangen mot Hassan Hanafi mandag morgen. Foto: Farah Abdi Warsameh, AP/NTB Scanpix. Vis mer

For et par dager siden ble to menn som var anklaget for å ha drept en kvinnelig radiojournalist, henrettet etter ordre fra en militærdomstol i Somalia, ifølge myndighetene.

En fredsbevarende styrke fra Den afrikanske union (AU) jaget al-Shabaab ut av Mogadishu i 2011, men den ytterliggående gruppa kontroller fortsatt flere områder på landsbygda i Sør-Somalia.

NTB. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart