Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Noen oppdrag er blytunge, andre fjærlette …

Det ble en eksotisk dag på jobben for brannvesenet i Vestfold.

SATT I ET TRE: Denne papegøya stakk av fra eieren sin i dag. Eieren ringte derfor brannvesenet. Foto: Brannvesenet i Vestfold
SATT I ET TRE: Denne papegøya stakk av fra eieren sin i dag. Eieren ringte derfor brannvesenet. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er godt kjent at brannvesenet gjør andre ting enn å bare slokke brann, som å redde katter ned fra trær for eksempel, eller som de har gjort i Vestfold i dag:

Redde en påfugl ned fra et tak i Holmestrand og redde ei papegøye ned fra et tre i Re.

I TRYGGE HENDER: Denne påfuglen ble satte seg på taket til naboen i dag. Han ble hentet hjem igjen. Foto: Brannvesenet i Vestfold
I TRYGGE HENDER: Denne påfuglen ble satte seg på taket til naboen i dag. Han ble hentet hjem igjen. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer

Stakk av fra eieren

Det første oppdraget startet i 16-tida da en arapapegøye stakk av fra eieren sin og satt seg i ei bjørk i Re kommune. Eieren maktet ikke å lokke eller få papegøyen ned og tok derfor kontakt med brannvesenet.

– Mannskaper fra stasjon Kopstad dro ut med liften og i løpet av kort tid var eieren og papegøyen gjenforent, sier underbrannmester Morten Solberg i en pressemelding på brannvesenets sider på Facebook.

Satt på naboens tak

Ikke lenge etterpå, i 19-tida, fikk brannvesenet en ny telefon. Denne gangen var det en påfugl som hadde stukket av fra hjemmet sitt i Holmestrand.

Samme brannmannskap ble kalt ut.

Denne gangen var det ikke fugle-eieren selv som meldte fra, men en som ringte 110 og sa at han hadde fått naboens påfugl på taket.

I ET TRE I RE: Arapapegøyen satte seg høyt i ei bjørk. Foto: Brannvesenet i Vestfold
I ET TRE I RE: Arapapegøyen satte seg høyt i ei bjørk. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer

– Brannvesenet møtte innringerne, og påfuglen ble gjenforent med eieren, sier Arild Reinhartsen, vaktleder i Vestfold brannvesen, til Dagbladet.

På Facebook skriver brannvesenet at påfuglen forholdt seg rolig da de tok grep om den.

PÅ TAKET: Påfugl var på luftetur på naboens tak. Foto: Brannvesenet i Vestfold
PÅ TAKET: Påfugl var på luftetur på naboens tak. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer

Eksotisk dag

Vaktlederen sier at begge redningsaksjonene endte godt, og legger ikke skjul på at dette var to oppdrag blant de sjeldne.

– Det har vært en eksotisk dag i Vestfold. De enkleste er å ringe brannvesenet. De kommer med tryllestaven og løser det meste, sier Reinhartsen og fortsetter:

– Det er ikke så ofte vi treffer på eksotiske dyr. Det hender at en eller annen katt må ned fra et tre, men dette er her er ikke helt dagligdags.

Han legger til at helga ellers har vært forholdsvis stille og rolig for brannvesenet.

De skriver på Twitter at de alltid er beredt.

– Vi er alltid beredt, noen oppdrag er fjærlette, andre blytunge. Ofte går det bra, takket være innbyggerne; med for eksempel fungerende røykvarslere; de fortjener fjær i hatten. Så vi håper ingen fare bruser med fjøra i påsken. God påske!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!