Noen oppdrag er blytunge, andre fjærlette …

Det ble en eksotisk dag på jobben for brannvesenet i Vestfold.

SATT I ET TRE: Denne papegøya stakk av fra eieren sin i dag. Eieren ringte derfor brannvesenet. Foto: Brannvesenet i Vestfold
SATT I ET TRE: Denne papegøya stakk av fra eieren sin i dag. Eieren ringte derfor brannvesenet. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er godt kjent at brannvesenet gjør andre ting enn å bare slokke brann, som å redde katter ned fra trær for eksempel, eller som de har gjort i Vestfold i dag:

Redde en påfugl ned fra et tak i Holmestrand og redde ei papegøye ned fra et tre i Re.

Stakk av fra eieren

Det første oppdraget startet i 16-tida da en arapapegøye stakk av fra eieren sin og satt seg i ei bjørk i Re kommune. Eieren maktet ikke å lokke eller få papegøyen ned og tok derfor kontakt med brannvesenet.

– Mannskaper fra stasjon Kopstad dro ut med liften og i løpet av kort tid var eieren og papegøyen gjenforent, sier underbrannmester Morten Solberg i en pressemelding på brannvesenets sider på Facebook.

Satt på naboens tak

Ikke lenge etterpå, i 19-tida, fikk brannvesenet en ny telefon. Denne gangen var det en påfugl som hadde stukket av fra hjemmet sitt i Holmestrand.

Samme brannmannskap ble kalt ut.

Denne gangen var det ikke fugle-eieren selv som meldte fra, men en som ringte 110 og sa at han hadde fått naboens påfugl på taket.

– Brannvesenet møtte innringerne, og påfuglen ble gjenforent med eieren, sier Arild Reinhartsen, vaktleder i Vestfold brannvesen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer