DØDSULYKKE PÅ BELGISK FESTIVAL: To scener kollapset på en belgisk festival i dag. Fire personer skal ha omkommet. Videobilder viser søkkvåte festivaldeltakere som flykter unna. Foto: AFP PHOTO / BELGA PHOTO PINO MISURACA
DØDSULYKKE PÅ BELGISK FESTIVAL: To scener kollapset på en belgisk festival i dag. Fire personer skal ha omkommet. Videobilder viser søkkvåte festivaldeltakere som flykter unna. Foto: AFP PHOTO / BELGA PHOTO PINO MISURACAVis mer

- Noen ropte at vi måtte komme oss ut

Norske Lise Træland ble vitne til festivalulykken i Belgia. Tre personer er bekreftet omkommet, 71 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er bekreftet omkommet etter at to scener kollapset under «Pukkelpop-festivalen» i Belgia, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

En talsperson for byen sier til AP at 11 personer er alvorlig skadd, mens 60 personer skal ha fått lettere skader.

Festivalen holdes nær byen Hasselt, nord i landet, om lag 80 kilometer øst for Brussel. Mer enn 20 ambulanser ble sendt til området, og de skadde er blitt fraktet til flere nærliggende sykehus.

Trær røsket opp Området skal ha blitt rammet av kraftig storm og hagl. Flere trær skal ha blitt revet opp med roten som følge av den kraftige vinden, og krasjet inn i scenene, ifølge BBC.

Videobilder fra festivalen viser at sceneutstyr faller ned over publikum, som løper vekk fra stedet. I tillegg skal også store tv-skjermer ha rast ned.

Rundt 60 000 personer skal ha vært til stede på festivalområdet i dag.

- Trodde teltet skulle falle sammen Blant dem var norske Lise Træland (39), som har bodd ni år i Belgia. Hun så Skunk Anansie opptre da det plutselig ble veldig mørkt.

- Så begynte det å regne litt. Vi tenkte at vi ikke ville bli for våte, så vi gikk inn i et telt, hvor vi fortsatt kunne se scenen, sier hun til Dagbladet.

- Rett foran oss var det en stor tv-skjerm som plutselig begynte å vaie. Så virket det som at teltet skulle falle sammen, og noen ropte at vi måtte komme oss ut. Alle løp ut, men det var ingen tegn til panikk, sier hun videre.

Ikke redd På dette tidspunktet hadde det også begynt å hagle. Træland forteller at det voldsomme uværet varte i rundt ti minutter.

- Da kunne vi se at et av teltene hadde falt sammen, men ikke det vi søkte tilflukt i. I tillegg hadde et skilt ved en av inngangene falt ned, og det lå trær langs bakken, sier hun.

Træland forteller at det hele skjedde så fort at hun ikke rakk å bli redd.

- Jeg skjønte ikke alvoret før etterpå, sier Træland, som nå er i sikkerhet hjemme hos seg selv.

- Alle vennene mine som var på festivalen er i sikkerhet, og jeg er veldig takknemlig for at de har det bra. Nå tenker vi på ofrene, sier hun.

Stoppet inntil videre Dette er 26. gang festivalen arrangeres, og den er svært populær i Belgia. I festivalprogrammet er det listet opp program for sju ulike scener, men det er ikke kjent hvilke to scener som kollapset.

De største artistene på tredagersfestivalen i år er Foo Fighters, Eminem, The Offspring, og en lang rekke andre internasjonale storheter. Foo Fighters skulle etter planen ha opptrådt i kveld klokka 23.00.

- Vi har stoppet festivalen foreløpig inntil vi har forstått mer av situasjonen, sier Chokri Mahassine, som organiserer festivalen, til AP.

Kondolerer på Twitter Bandet Smith Westerns opptrådte på en av festivalscenene klokka kvart over seks i kveld.

- Jeg ber om at ingen ble skadd. WTF, skrev Smith Westerns-vokalist Cullen Omori på Twitter rett etter ulykken.

Det amerikanske bandet kom seg av scenen og i sikkerhet. Litt seinere skrev han:

- Har nå fortstått alvoret. Tankene våre går til dem som er rammet.

Ulykken skjer bare dager etter at fem personer døde etter en scenekollaps i USA.

TIL STEDE: Norske Lise Træland (39) var vitne til festivaldramaet i Belgia. Foto: Privat
TIL STEDE: Norske Lise Træland (39) var vitne til festivaldramaet i Belgia. Foto: Privat Vis mer