Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Noen røyker hasj på framsida av politihuset på Grønland mens andre blir ranet på baksida

Ber politiet rydde utenfor «egen stuedør».

KRITISERER POLITIET: Akhenaton de Leon, daglig leder i Organisasjonen mot offentlig diskriminering kritiserer politiets innsats i sitt eget «nærmiljø» på Grønland. Her ser vi de Leon på Jernbanetorget i Oslo ved en tidligere anledning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISERER POLITIET: Akhenaton de Leon, daglig leder i Organisasjonen mot offentlig diskriminering kritiserer politiets innsats i sitt eget «nærmiljø» på Grønland. Her ser vi de Leon på Jernbanetorget i Oslo ved en tidligere anledning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo opplever en ransbølge og befinner seg på ranstoppen i Skandinavia med 120 ran bare i oktober. Bare torsdag var det fire ran i Oslo og mange av ranene skjer i området rundt Grønland politistasjon.

I sommer kom det fram at halvparten av samtlige ran i hele Norge skjer i Grønland politikrets, som inkluderer bydelene Gamle Oslo, Sagene og Grünerløkka. Og «midt i smørøyet» ligger hovedpolitistasjonen i Oslo, Grønland politistasjon. Det har i hvert fall leder i Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) Akhenaton de Leon bitt seg merke i.

- Hasjrøyking utenfor polithuset De Leon mener at politiet burde begynne arbeidet mot kriminalitet i hovedstaden rett utenfor sin egen stuedør. Selv bor de Leon på Tøyen, midt i det mest ransbelastede området.

- Noen røyker hasj på framsida av politihuset på Grønland mens andre blir ranet på baksida, sier de Leon til Dagbladet.

- Jeg har gått forbi Grønland politihus og folk sitter og røyker hasj på plenen rett utenfor. Det lukter du. Det er rett utenfor politihuset. Noen få meter fra Oslo-politiet. Ikke kom med forslag om å sende dem til Nord-Norge eller si at barnevernet må ta mer ansvar, politiet må rydde i eget nærområde først, sier de Leon med henvisning til blant annet stasjonssjef Kåre Stølens ved Grønland politikammers forslag om at barnevernet må kunne låse inn kriminelle.

Dagbladet har vært i kontakt med Oslo-politiet, men pressesjef Unni Grøndal sier at de ikke ønsker å svare på kritikken fra de Leon.

- Trenger minoriteter De Leon mener at det ikke en gang er sikkert at de kriminelle vet at det er et politihus på Grønland.

- Dette går på psykologi. Hvis kriminelle tror at politiet ikke gjør noe, så bare fortsetter de. Det kan godt hende at de kriminelle ikke en gang vet at politihuset er på Grønland en gang. Oslo-politiet kan ikke si noe som helst når de ikke en gang klarer å beskytte Grønland, sier de Leon.

Lederen for Organisasjonen mot offentlig diskriminering mener også at politiet har sviktet når det gjelder å utdanne og ansette folk med minoritetsbakgrunn. De Leon mener nøkkelen til å jobbe forebyggende mot innvandrermiljøene er å ha politimenn og- kvinner med ulik bakgrunn.

- Hvis politiet skal betjene et mangfoldig Oslo trenger man ikke å være Albert Einstein for å forstå at man trenger en mangfoldig stab. Politiet er tatt med buksene nede. Vi har fortsatt for få med minoritetsbakgrunn i politiet. Den organisasjonen som skal beskytte oss har ikke utviklet seg i takt med befolkningen. Det er enklere for politiet å forebygge hvis de har bedre språkkompetanse og andre typer nettverk.

GRØNLAND: Midt på Grønland og midt i det mest ransbelastede området i Norge ligger Grønland politistasjon. Foto: Krister Sørbø / Scanpix NTB
GRØNLAND: Midt på Grønland og midt i det mest ransbelastede området i Norge ligger Grønland politistasjon. Foto: Krister Sørbø / Scanpix NTB Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media