STYRTET: Airbus 320-maskinen fra EgyptAir styrtet i Middelhavet i mai. Foto:AP Photo/ NTB Scanpix
STYRTET: Airbus 320-maskinen fra EgyptAir styrtet i Middelhavet i mai. Foto:AP Photo/ NTB ScanpixVis mer

Noen sa «brann» før EgyptAir-flyet styrtet

Flyet med 66 personer styrtet i middelhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordet «brann» kan høres på taleregistratoren fra cockpiten i EgyptAir-flyet som styrtet i Middelhavet med 66 mennesker ombord i mai, opplyser etterforskerne.

Den egyptisk-ledede granskingskommisjonen bekrefter dermed mistanken om at det brøt ut brann i passasjerflyet før det styrtet 19. mai på vei fra Paris til Kairo.

Etterforskningskilder har tidligere uttalt at data fra ferdskriveren bekrefter at røykvarsleren ble utløst ombord i flyet. Vrakdeler som er funnet, bærer også spor av en brann.

- Kommisjonen har begynt å lytte til opptakene fra taleregistratoren før ulykken fant sted. «Brann» ble nevnt, heter det i en uttalelse lørdag kveld.

Det tok nesten en måned før flyets to såkalte svarte bokser ble hentet opp i Middelhavet utenfor Alexandria. Ferdskriveren og taleregistratoren måtte sendes til Frankrike for reparasjoner, og først tidligere i juli lyktes etterforskerne med å laste ned informasjonen.

Flyets besetning sendte ikke ut noen nødsignaler før ulykken.

Alle som var ombord omkom, blant dem 40 egyptere og 15 franskmenn. Søket etter passasjerenes levninger er avsluttet, opplyser granskingskommisjonen.

(NTB)