- Noen skal utryddes

«Noen mennesker skal utslettes fra universet, og det skal skje på en blodig måte.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne oppsiktsvekkende uttalelsen har Kristin Kirkemo, ifølge et vitne i Orderud-saken, kommet med et snaut halvår før trippeldrapet på Sørumsand.

Vitnet er en mann som vanket i kretsen rundt Kirkemo og Lars Grønnerød. Opplysningene fra Kristin skal ha kommet ved årsskiftet 1998- 99, trolig etter at hun hadde vært i Molde og hentet to Ruger 22 kaliber pistoler - og etter at de angivelig var overlevert til søster Veronica og svoger Per på Orderud gård lille julaften i fjor.

Troverdig vitne

Vitnet har i politiforklaringen sagt at han ikke fikk det inntrykk at Kristin selv skulle delta i drapshandlingene. Den tidligere modellen skal heller ikke ha sagt hvor mange som skulle drepes, eller hvem ofrene skulle være.

- Kristin sa heller ikke hvem som skulle utføre det, fortsetter vitnet i sin forklaring.

Vitnet har avgitt det som politiet karakteriserer som en troverdig forklaring.

- Jeg tok ikke det hun fortalte seriøst, har mannen lagt til.

Men i juni ble altså Kristin Kirkemo arrestert og siktet for trippeldrap eller medvirkning til trippeldrap. Seinere innrømmet hun at hun hadde skaffet søster Veronica og svoger Per to pistoler, og vitnet valgte altså i høst å fortelle etterforskerne om de oppsiktsvekkende uttalelsene fra årsskiftet.

Våpen

Et annet vitne har tidligere denne måneden forklart om et møte med Lars Grønnerød. Ifølge vitnet skal Lars på et tidspunkt etter de to attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust og Per Paust i fjor sommer ha spurt vitnet om han kunne skaffe våpen.

- Jeg forsto forespørselen slik at Lars ikke skulle ha våpnene selv, forklarer dette mannlige vitnet.

Både Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo har forklart i politiavhør at våpnene de angivelig skaffet til ekteparet Orderud, skulle brukes til selvforsvar. Veronica og Per var, ifølge Kristin og Lars, redde for at noe kunne tilstøte dem, etter at Anne Orderud Paust og Per Paust var blitt utsatt for to attentatforsøk i fjor sommer.