Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Noen som har sett Ron Paul?

Hans egen valgkampstab vet ikke hvor han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLORIDA (Dagbladet.no): Det har nesten vært umulig å skrive en eneste sak om valget i USA uten at debattfeltet på våre sider er blitt bombardert av innlegg fra lesere, som er bestyrtet over at vi ikke skriver om Ron Paul.

Sånn kan vi ikke ha det. Derfor satte Dagbladet.nos utsendte i Florida seg fore å møte internetthelten og «raddisen» Ron Paul (72).

Det viste seg å ikke bli helt enkelt. Tre dagers jakt har bare resultert i noen få ledetråder: En taxisjåfør mener å ha sett han på en bar. Hans egen valgkampstab vet ikke hvor han er. To enslige tilhengere med Ron Paul-plakater sist sett på en av innfartsårene til Fort Myers.

Ikke helt på nett

Den tidligere fødselslegen og kongressmedlemmet fra Texas, som er blitt en kultfigur blant nettbrukere og på YouTube, har et stykke å gå før han er oppdatert og online for sine tilhengere.

Mens de andre republikanske kandidatene den siste uka har valfartet til hver krik og krok av Florida på jakt etter støtte, dukket Ron Paul opp på TV-debatten i Boca Raton torsdag - og forsvant.

Siden har noen knapt hørt eller sett noe til han. Ifølge kalenderen på Ron Pauls offisielle valgkampside har sønnen Rand Paul dominert valgkampen de siste dagene.

Hva Ron Paul har brukt tida på kan ikke engang leses mellom linjene.

KUPPFORSØK: To Ron Paul-tilhengere forsøkte å stjele oppmerksomheten under et valgkamparrangement med John McCain i Fort Myers. De fant et nytt sted å stille seg. Foto: SUN HEIDI SÆBØ
KUPPFORSØK: To Ron Paul-tilhengere forsøkte å stjele oppmerksomheten under et valgkamparrangement med John McCain i Fort Myers. De fant et nytt sted å stille seg. Foto: SUN HEIDI SÆBØ Vis mer

Det var åpenbart på tide med en telefon til presidentkandidatens hovedkvarter for å få svar. Men fikk vi egentlig det?

- Eh, vi vet faktisk ikke

- Kommer Ron Paul til Florida før primærvalget tirsdag?

- Nja, det vet jeg ikke helt. Han har ikke fastsatt timeplanen ennå. Men vi tror ikke han kommer til Florida, svarer valgkampsekretæren i den andre enden.

- Vil han være der under valget på tirsdag?

- Nei, det tror jeg heller ikke. Vi vet ikke helt hva han skal tirsdag. Men han blir nok ikke å reise til Florida.

- Hvor er han nå da?

- Du, det er jeg faktisk litt usikker på. Jeg kan høre med de andre på kontoret...

- Ja, gjør det.

Ett minutt senere. Telefonrøret løftes opp igjen.

- Eh... vi vet ikke hvor han er akkurat nå. Nei, vi vet rett og slett ikke. Men jeg kan sette deg til voicemailen til hans pressetalsmann, slik at han ringer deg opp igjen. Han er ikke her akkurat nå, men har bør kunne finne ut hvor Ron Paul er og hva han skal gjøre fremover, sier valgkampsekretæren.

Pressetalsmannen ringte aldri opp igjen. Kanskje fikk han ikke beskjeden.

På bar

Jakten på Ron Paul drukner lett i mylderet av valgkamparrangementer med de andre kandidatene.

I Fort Myers, prøver to enslige Ron Paul-tilhengere med Ron Paul-plakater å kuppe Sirkus John McCain. De blir effektivt skjøvet over sidelinja når hærskaren av pressefolk, rådgivere og tilhengere kommer ut av valgkamplokalet.

I stedet tar de oppstilling langs motorveien og prøver å fange oppmerksomheten til de som suser forbi i 80 kilometer i timen.

På vei til Miami en tidlig morgen, slipper den brasilianske drosjesjåføren José plutselig bomben:

- Du skulle sett. I går, etter at jeg hadde sluppet deg av utenfor hotellet, så havnet jeg på en bar der Ron Paul var. Ja, jeg tror det var Ron Paul. Det var i hvert fall skikkelig liv der.

- Men hvorfor ringte du ikke?! roper Dagbladet.nos reporter.

- Sorry, jeg tenkte ikke på det. Han bare dukket opp sånn plutselig, svarer José, litt forfjamset over utbruddet fra baksetet.

På is - inntil videre

Det som er sikkert, og dette har Dagbladet.no fått bekreftet fra Ron Pauls valgkampstab etter nye telefonsamtaler, er at han skal delta i den store debatten i Los Angeles onsdag.

Og så skal han etter planen dukke opp i Maine i dag.

Inntil videre legger Dagbladet.no jakten på Ron Paul litt til side, og ber om forståelse for at det ikke er så lett å holde den spedbygde nettgiganten i nyhetsbildet.

Selv om han har de mest radikale forslagene, som blant annet går ut på å trekke USA ut av Irak - NÅ, begrense USAs internasjonale engasjement, og bort med høye skatter og alt som har med unødvendig innblanding fra Washington å gjøre.

SIST SETT HER: Dette er fra den tv-sendte debatten i Boca Raton. Der var Ron Paul. Hvor har han vært siden?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media