Noen som passer for Pus?

Kattungen Kjersti (fem uker) titter forskremt ut av den trygge kurven. Hun ble funnet sammen med søsknene Emma, Ester og Kristian i et skur på Kantarellen terrasse i Oslo. Nå ser de etter nye eiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingrid Solberg sitter i styret i Dyrebeskyttelsen Oslo/Akershus. Hun er opprørt over hvor mange eiere som bare forlater kjæledyret når de ikke vet hvor de skal gjøre av det.

- Katter er fantastiske, kjærlige og intelligente dyr. Derfor er det så synd at de ofte blir sett på som verdiløse, sier hun.

Dyrebeskyttelsens hjelpesenter i Oslo ligger ved Mosseveien, og har per i dag rundt 40 katter de tar hånd om. De er avhengige av folk som vil adoptere disse kattene for i det hele tatt å være i stand til å ta imot flere.

- Vi har lange ventelister på katter som er rapportert forlatt av naboer eller andre som har observert dem gående ute i dager, uker og måneder. Men disse kan vi ikke hente før vi finner et nytt hjem til dem vi allerede har, sier Ingrid.

Tårevåte historier

Ida Tørum er en av de frivillige hjelperne ved senteret, og hun har for øyeblikket katten Tulla og hennes fire kattunger boende hjemme hos seg selv. Disse ble funnet i en uthult vegg på Tøyen.

- Men når de blir tre måneder gamle, må de omplasseres, forklarer hun.

- Hvilke andre skjebner har dere eksempler på?

- Å, det er mange. Den verste er historien til Svarte-Per som ble forsøkt skutt og funnet med prosjektilet i halsen. Den bor nå hos en av våre hjelpere. En annen katt ble funnet inne i Festningstunnelen. Da måtte vil kontakte politiet, som stengte av for trafikken slik av vi fikk hentet den ut, forklarer Ingrid. Så peker hun på Mor som ligger og maler i vinduskarmen.

- Hun har vært hos oss i over ett år og skyr kosteskaft over alt på jord. Dette er fordi hun pleide å bli slått og jagd av vaktmesteren i borettslaget der hun oppholdt seg etter at hun ble hjemløs. Det var nemlig ikke lov med dyr der, forklarer Ingrid.

Historiene er utallige og ofte groteske. Solfrid og kattungen Synne ble funnet i ei gjenteipet pappeske ved Sognsvann - uten luftehull. Nå har Synne blitt fostermor til tre andre små som også ble funnet ute og veldig alene.

Enorm pågang

Gunda Ruud er fungerende sekretariatsleder ved Dyrebeskyttelsen Norge. Hun har merket en enorm pågang nå rett før ferietider.

- Vi hadde blant annet en dame som ringte og lurte på om vi kunne ta oss av katten hennes fordi hun skulle på ferie. Da hun fikk negativt svar, truet hun med å avlive katten, for så å kontakte oss da hun kom hjem igjen og få en ny en. Dette er ren ansvarsfraskrivelse. Et familiemedlem og venn bør ha prioritering framfor en 14-dagers ferie, sier hun. Vil du hjelpe? Ring 23 13 45 45, http://www.dooa.no eller e-post: post@dooa.no

UNNI
BETTINA
UNGEN
KITTY
WHISKY
GRANHILD
MARIO: Alle disse kattene trenger et godt og trygt hjem. Kan du hjelpe?