DAG OG NATT: Brannmannskaper på Frøya jobber døgnet rundt for å få kontroll på brannene. Foto: Ole Morten Melgård
DAG OG NATT: Brannmannskaper på Frøya jobber døgnet rundt for å få kontroll på brannene. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

- Noen sprayet parfyme og fiklet med en lighter - på et blunk var brannen i gang

Skoleklasse på tur kan ha forårsaket brannen, ifølge TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2 melder i kveld at brannen på Frøya kan ha startet ved et uhell, mens elever fra Sistranda skole hadde skøytedag på et islagt vann et par kilometer fra skolen:

«Noen skal ha sprayet parfyme og fiklet med en lighter. På et lite øyeblikk var brannen i det knusktørre landskapet i gang,» skriver TV2 med henvisning til en mor.

- Det spredte seg utrolig fort, for elever og lærere handlet det bare om å komme seg nedover til skolen, sier hun ifølge kanalen.

- Kjenner ikke årsaken Brannen oppsto vest for kommunesenteret Sistranda onsdag formiddag og beveger seg nordvestover, mot både Klubben og Sandvika. Brannmannskapene har i kveld ikke kontroll. Flere hundre personer er evakuert fra sine hjem.

- Vi kjenner ikke brannårsaken. Dette er ikke noe vi har benyttet ressurser på nå. Vi driver redning, og vil ta etterforskningsbiten etterpå, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Påtent dagen før Brannsjef Andreas Kvingedal var allerede tirsdag ute og advarte mot uvettig bruk bruk av ild samme sted. Ifølge Froya.no
startet en gressbann i akkurat samme område på grunn av lek med kinaputter og knallperler.

Brannvesenet tror både brannen på Uttian og på Sistranda tirsdag skyldes bruk av knallskudd og kinaputter.

Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

- Både på Uttian og Sistranda har naboer varslet om at de hadde hørt smeller, og at brannen startet like etterpå. Det er også observert biler som har kjørt fra stedet. Så vi tror at brannårsaken kan ligge her, sier Kvingedal til Froya.no

På Frøya har brannvesenet måttet rykke ut på gressbranner flere ganger i det siste. Mandag slukket brannmannskapene en brann rett ved veggen på Frøya kino. Brannsjef Andreas Kvingedal innrømmer at han er bekymret.