Været:

- Noen steder blir det voldsomt

Folk i Rogaland kan forvente kraftig vind i kveld og natt, ifølge Meteorologene, som har sendt ut gult farevarsel. Mot helga kan det igjen kommer snø på Østlandet.

MER VIND: Utsira og Rogaland er vant med vind og høye bølger. Tirsdag kveld og natt til onsdag vil det komme vindkast mellom 27 og 30 meter i sekundet. Foto: NTB
MER VIND: Utsira og Rogaland er vant med vind og høye bølger. Tirsdag kveld og natt til onsdag vil det komme vindkast mellom 27 og 30 meter i sekundet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag ettermiddag og kveld ble det kaldere på Østlandet, og Meteorologisk institutt melder at det kan være fare for glatte veier på Østlandet. Men den kalde lufta blir ikke lenge, ifølge Martin Granerød, vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt.

- Temperaturene skal opp på pluss etter hvert, så det meste som kommer ned i lavereliggende områder og langs kysten av Østlandet blir regn, sier Granerød.

Vind i vest

Litt lenger opp, i fjellene, blir det helst snø eller sludd.

- På Sørlandet kommer alt ned som regn. Ellers har vi sendt ut et farevarsel for sørlige og indre deler av Rogaland. Vi forventer kraftig vind seint tirsdag kveld og tidlig natt, med vindkast på 27 til 30 meter per sekund, sier Granerød og fortsetter:

- Vindkast er et lokalt fenomen, men noen steder blir det voldsomt. Vindretningen kommer fra sørøst, så det blir de sørligste og indre delene av Rogaland som vil merke vinden mest.

Men også andre steder i Norge vil oppleve kraftig vind det neste døgnet. Som Skagerakskysten:

- Det vil blåse godt fra Lindesnes og opp langs kysten mot svenskegrensa. Men her øker vinden seint i kveld og natt. Også utsatte steder videre nordover, på Vestlandet og i Trøndelag vil det være fra stiv til sterk kuling det neste døgnet, sier meteorologen.

DUMMESTE: Trude Lindstad i Vegtrafikksentralen sier mildværet som kommer søndag 8. januar kan by på utfordringer. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Snøfokk i fjellet

Meteorologene har også sendt ut farevarsel om snøfokk i fjellet, på grunn av sterk vind og snø.

- I nord vil det fremdeles være vind. Fra liten til stiv kuling utsatte steder. Det har vært en del vind i Finnmark det siste døgnet og det er fremdeles sterk kuling i øst. Men - det blir noen minking utover morgendagen, sier Granerød.

At det er mye vind er ganske vanlig i vinterhalvåret, ifølge meteorologen.

- Det har vært sterkere vind og det har vært roligere. Nå er vi et sted midt imellom, sier han.

CALIFORNIA: Talkshow-vert Ellen DeGeneres bor i California hvor uværet allerede har kostet tolv mennesker livet - og verre skal det bli ifølge værmeldere. Video: Twitter Vis mer

Mulig Oslo-snø

Regnet som vil komme på Øst- og Sørlandet natt til onsdag vil gi seg.

- Fra i morgen kan folk i øst og sør oppleve skiftende skydekke og oppholdsvær inn mot helg. Så blir det litt kjøligere vær igjen og det kan bli snø både i høyere- og lavereliggende strøk mot helg, sier Granerød.

KALDERE IGJEN: Forrige helg kom snøen - som så regnet bort i løpet av dager. Nå kan det bli kaldt og muligens litt snø igjen, mot helga, spår meteorologisk insitutt. Foto: NTB
KALDERE IGJEN: Forrige helg kom snøen - som så regnet bort i løpet av dager. Nå kan det bli kaldt og muligens litt snø igjen, mot helga, spår meteorologisk insitutt. Foto: NTB Vis mer

På Vestlandet blir det mildt og nedbør onsdag og torsdag.

Også der kan det bli litt kaldere mot helga, men stort sett oppholdsvær, sier meteorologen.

Også Møre og Romsdal og Trøndelag vil oppleve oppholdsvær de kommende dagene.

- I Nordland må folk regne med perioder med regn eller sludd av og til, og snø i fjellet. I Troms og Finnmark er temperaturen lav nok til at det som faller ned er snø, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer