Noen stjal hummer fra Søviknes: - Hvor er moralen og folkeskikken?

Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) raser mot hummertyver.

- UFORSTÅELIG Ordfører Terje Søviknes i Os forstår ikke hvordan noen kan ha samvittighet til å spise stjålet hummer. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
- UFORSTÅELIG Ordfører Terje Søviknes i Os forstår ikke hvordan noen kan ha samvittighet til å spise stjålet hummer. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Lurer på hvordan hummeren smaker når den er stjelt fra andres teiner, skriver Terje Søviknes (Frp), på Facebook.

Ifølge Bergensavisen (BA), som først omtalte saken, er meldinga rettet mot tyver som har forsynt seg av Os-ordførerens hummerteiner i løpet av helga.

- Jeg forstår ikke at det kan være noe stas å sitte rundt middagsbordet med familien en lørdag kveld, og spise stjålet hummer, sier han til Bergensavisen.

- De var helt tomme Da Frp-politikern og hobbyfiskeren skulle sjekke hummerteinene søndag, oppdaget han at noen andre hadde vært der først.

- Da jeg skulle sjekke dem i dag var de lukket på en helt annen måte enn jeg bruker å gjøre det. Sannsynligvis har noen vært å tømt dem. De var nemlig helt tomme, sier han til BA.

- Som å stjele et juletre Ordføreren understreker at det ikke er verdens undergang, men innrømmer at han ble forbanna da han fant de tomme teinene.

- Det er som å stjele et juletre, for deretter å sitte å se på det i stua hele jula. Hvor er moralen og folkeskikken? spør han.

Søviknes sier til avisa at han tror flere andre fiskere sliter med denne typen tyverier. Ordføreren tok nemlig noen hummertyver på fersken for noen år siden.

Ifølge Bergens Tidende livnærte Søviknes seg av å fiske, før han ble heltidspolitiker og ordfører i 1999. Etter årets valg ble det klart at Søviknes kunne ta fatt på sin femte periode som ordfører i Os i Hordaland.

Vis mer