- Noen stjeler plenen vår bit for bit

Inge Kvalheim (71) er redd han må selge gressklipperen til våren.

ET MYSTERIUM: Inge Kvalheim forstår ikke hvorfor det i to måneder har blitt stjålet store biter av gressplenen utenfor der han bor. Foto: Terje Bringsvor Nilsen/Fanaposten
ET MYSTERIUM: Inge Kvalheim forstår ikke hvorfor det i to måneder har blitt stjålet store biter av gressplenen utenfor der han bor. Foto: Terje Bringsvor Nilsen/FanapostenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senest natt til i går ble det stjålet en bit av gressplenen utenfor sameiet Sædalen Terrasse. Styreleder i sameiet, Inge Kvalheim beskriver det hele som et stort mysterium.

- Vi klør oss i hodet og skjønner ingenting. Hvem i alle dager skulle ha interesse av å komme hit og ta med seg biter av plenen vår, sier han.

Det er Fanaposten som i dag skriver om det uvanlige tyveriet i Sædalen i Bergen.

Pågått i to måneder I løpet av to måneder har det nå blitt fjernet fem store biter av plenen utenfor sameiet.

- Tyvene tar med seg cirka en kvart kvadratmeter per gang. Noen ganger utvider de det hullet som de allerede har laget. Andre ganger forsyner de seg fra et nytt sted av plenen, sier Kvalheim til Dagbladet.

- Fortsetter det sånn kan vi nok belage oss på å selge plenklipperen til våren, legger han til.

Er oppmerksomme Beboere i sameiet har tenkt og tenkt på hvorfor noen skulle ha interesse av å ta med seg biter av plenen - men de har ingen svar.

- Jeg kan ikke tro at noen anlegger plen midt i november. Vår tanke er at noen kanskje bruker plenstykkene til en eller annen form for dyrehold, sier Kvalheim.

Verken han eller noen av de andre beboerne i sameiet har sett at noen rapper plen. Derfor har de nå også bedt andre naboer være oppmerksomme på fremmede med spade.
  Gleder seg til det blir frost Kvalheim tror ikke det er vanlig å få plenen frastjålet.

FJERNET:  På gressplenen er en firkant på rundt 70 ganger 50 centimeter gravd ut og fjernet.
Det ser ut til å være brukt spade for å rive gressplenen opp av jorden. Foto: Terje Bringsvor Nilsen/Fanaposten
FJERNET: På gressplenen er en firkant på rundt 70 ganger 50 centimeter gravd ut og fjernet. Det ser ut til å være brukt spade for å rive gressplenen opp av jorden. Foto: Terje Bringsvor Nilsen/Fanaposten Vis mer

-  Jeg har hørt om folk som har fått frastjålet biter av ferdigplenen rett etter at den har blitt lagt, men vår plen er jo sådd og må spas ut, sier han.

Han innrømmer at han gleder seg til at snøen faller og plenen blir mindre tilgjengelig for tyvene.

- Jeg synes det hele rett og slett er ganske simpelt. Vi har brukt både tid å penger på denne plenen. Nå håper jeg frosten snart kommer, sier han.

ANMELDER IKKE: - Vi kan ikke gå til politit med dette, men vi har bedt naboene være oppmerksomme på folk som beveger seg på plenen, sier Ivar Kvalheim. Foto: Terje Bringsvor Nilsen/Fanaposten
ANMELDER IKKE: - Vi kan ikke gå til politit med dette, men vi har bedt naboene være oppmerksomme på folk som beveger seg på plenen, sier Ivar Kvalheim. Foto: Terje Bringsvor Nilsen/Fanaposten Vis mer