Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Noen større?

Mandag kveld fikk Ronny Westjordet (31) kjempenapp i Mjøsa. Den var 17,63 kg tung og 1,34 meter lang. Det tok 20 minutter før udyret lå i håven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Send inn din beste fiskehistorie og bilder!

  Været var surt, og kameratene hadde gitt seg. Klokka kvart på ni rykket det til. 20 minutter seinere hadde Ronny Westjordet fra Stange kjempegjedda i håven.

  - Jeg var veldig spent og oppjaget. Jeg forsøkte å beholde roen for å lande fisken. Lenge sto den nede på bunnen, forteller Westjordet til Dagbladet.

  Ifølge fiskeren er det den største gjedda som er tatt i Mjøsa og den nest største i Norge. Den tyngste gjedda ble dratt i land i Nitelva i april i år og veide 17,7 kilo.

  Fisket i 10- 15 år


  I 10- 15 år har Westjordet holdt på med fiske. Rundt 500 timer i året. - Dette er jackpot langt på vei, forteller den stolte fiskeren. Fisken ble tatt med stang og en «zalt» wobbler.

  - Det skal bli tøft å toppe denne, men jeg må prøve likevel.

  - Målet er nå ei gjedde på over 20 kilo, sier 31-åringen.

  Skal opp på veggen


  Fangsten skal Westjordet feire med en ekstra fisketur eller to. Kona klager ikke.

  - Det er ikke noen overraskelse at jeg er glad i å fiske, sier han.

  Vanligvis pleier de å spise Ronnys fiskefangst, men kjempegjedda kommer ikke til å havne på middagsbordet. Den blir beholdt som bevis. Stangesokningen har nemlig planer om ta en avstøpning eller stoppe den ut.

STØRST I MJØSA: Ronny Westjordet fikk kjempegjedda i Åkersvika i Mjøsa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media