Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Noen tøffe dager

Sogneprest Einar Gelius finner trygghet og ro i Vålerenga menighet etter mediestormen og kritikken mot hans prestekall, som følge av boka "Sex i Bibelen".

ENGASJERT:: Sogneprest Einar Gelius er engasjert når han taler til menigheten for første gang etter sexbok-oppslagene.

FOTO: PER FLÅTHE
ENGASJERT:: Sogneprest Einar Gelius er engasjert når han taler til menigheten for første gang etter sexbok-oppslagene. FOTO: PER FLÅTHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): -Det har vært noen tøffe dager for presten deres i det siste. Derfor er det hyggelig å få være her sammen med dere, sa Einar Gelius, i det gudstjenesten i Vålerenga kirke tok til søndag formiddag.  

Deretter gikk han løs på tema, høsttakkefesten. Han fortalte om skapelsen av det mest dyrbare, mennesket. Om hva dette innebærer både i frimodighet og seksualitet. Alt i Guds bilde.

At seks barn i tillegg ble båret fram til dåpen sier jo også litt om nettopp det tema han valgte for boka si.  

Ikke unngå Den populære presten kunne rett og slett ikke unngå å streife innom «Sex i Bibelen» etter den siste tids opplevelser. Men han møtte ikke motbør. Gelius er nemlig i sannhet blant sine egne i Vålerenga menighet.  

At kirkebenkene er godt fylt opp, taler også sitt klare språk. Mennesker som Dagbladet snakket med etter gudstjenesten viser at det er bred støtte til Gelius, og ikke bare fra soknebarna. Mange reiser faktisk lange veier for å høre kjendispresten tale.  

God kirke Men det er ikke bare prekenen som appellerer. Hans frie bruk av kirkehuset gjennom blant annet å la folk vandre i kirkerommet, eller invitere til applaus og latter når det som gjøres er av det gode slaget, bidrar til å gjøre gudstjenesten levende. For mange er dette viktig.  

-Dette er faktisk en god kirke å komme og gå i, sier Inger Skarvøy.  

Hun legger til at som vestlending er hun vant med konservative prester og gudstjenester som ikke inspirerer, i motsetning til det Einar Gelius er i stand til.  

Slutter rekkene Skarvøy er sikker på at både presten og menigheten vil tåle mediestormen og den knusende kritikken som har blitt Gelius til del, etter å ha utgitt ei bok hvor han både forklarer seksuelle aktiviteter gjemt i bibelske tekster, og om Jesus´ sexliv.  

GOD MENIGHET: Inger Skarvøy og datteren Karen (2) synes Vålerenga menighet er god, og støtter presten

FOTO: PER FLÅTHE
GOD MENIGHET: Inger Skarvøy og datteren Karen (2) synes Vålerenga menighet er god, og støtter presten FOTO: PER FLÅTHE Vis mer

Bjørn Seterhagen deler mange de synspunktene.  

-Jeg tror ikke dette skader verken menighet eller prest. Vi på Vålerenga tåler litt, sier han.  

Seterhagen er oppvokst et steinkast unna Vålerenga kirke. Han er også med i en kameratklubb, som inkluderer Einar Gelius. Med den erfaringen i ryggen er han sikker på at menigheten vil slutte rekkene rundt sognepresten, og sørge for at også han finner ei havn å søke ro og trøst i.

STØTTER GELIUS: Bjørn Seterhagen er mangeårig menighetsmedlem og venn av Gelius, og støtter ham fullt ut.

FOTO: PER FLÅTHE
STØTTER GELIUS: Bjørn Seterhagen er mangeårig menighetsmedlem og venn av Gelius, og støtter ham fullt ut. FOTO: PER FLÅTHE Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!