- Noen ville bli kvitt meg

Bitter men smilende trakk Naturvernforbundets leder Heidi Sørensen seg i dag. Hun mener at noen i forbundet var villig til å sende organisasjonen i økonomisk ruin for å bli kvitt henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter flere lekkasjer i media er Heidi Sørensen sikker på at noen i Naturvernforbundet var villige til å sende forbundet i økonomisk ruin bare de ble kvitt henne. I dag trakk hun seg formelt som leder av organisasjonen.

Sørensens viktigste begrunnelse for å gå av er mangelen på respekt for demokratisk fattede vedtak som hun har opplevd i Naturvernforbundet. Den avgåtte lederen mener den daglige ledelse av forbundet lenge har vært en kamp med ryggen mot veggen:

Vil ha ro

- I slike stunder er det nødvendig å ha ryggen fri. Gjentatte systematiske lekkasjer til media har gjort at dette ikke har vært tilfelle, sa Sørensen.

Hun beklaget spesielt at et brev fra Miljøverndepartementet sto på trykk i Aftenposten 22. april.

- Etter denne lekkasjen måtte jeg trekke den konklusjonen at det var noen i Naturvernforbundet som var villige til å sende forbundet i økonomisk ruin bare de kunne bli kvitt undertegnede, sa Sørensen.

Hun mener negativ omtale i media og indre splid bryter ned tilliten til forbundet og setter den snuoperasjonen som er gjort i forbundet det siste året, i fare.

Under pressekonferansen i dag sa hun at fratredelsen er hennes bidrag til å skape ro i forbundet. Hun bekreftet imidlertid at det etter hennes mening ville vært riktigst at hele sentralstyret trekker seg.

Godtok budsjettet

I en lengre redegjørelse fremholdt en bitter, men smilende Heidi Sørensen at hun ikke kunne dele landsstyrets begrunnelse for mistillitsforslaget som ble vedtatt sist helg.

- Jeg la fram et budsjett i samarbeid med administrasjonen. Forslaget fikk tilslutning på alle punkter unntatt bestemmelsen om lederens godtgjørelse. Når så begrunnelsen for mistillitsforslaget er min håndtering av den økonomiske situasjon, sier det seg selv at jeg ikke kan dele flertallets begrunnelse, sa Sørensen.

Demokrati

Sørensen avsluttet med en oppfordring til aktivister, tillitsvalgte og medlemmer om å fortsette engasjementet for natur- og miljøvern i Naturvernforbundet.

- Norge trenger en bred, demokratisk og medlemsbasert natur- og miljøorganisasjon, sa Sørensen før hun overlot sjefstolen til nestleder Erik Solheim.

(NTB)

GA OPP: Heidi Sørensen måtte gi opp for motstanderne i Naturvernforbundet. - Noen ville bli kvitt meg, hevder hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer