Nok en Dash 8 nødlanding

Lufthansa-maskin måtte nødlande i München.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fly av typen Dash 8 Q400 måtte fredag kveld nødlande på flyplassen i München i Tyskland, melder nyhetsbyrået Ritzau. Ingen personer kom til skade.

Den canadiske flyprodusenten Bombardier, som står for produksjonen av Dash 8 Q400-fly, bekrefter at det har vært foretatt en nødlanding i München.

– Vi vet ikke hva som gikk galt. Det må de tekniske undersøkelsene vise, sier en talsperson for flyprodusentens kontor i Quebec.

Talspersonen ville fredag kveld ikke si noe om nødlandingen skyldtes problemer med landingsutstyret på flyet, som tilhører flyselskapet Augsburg Airways.

Skandinavisk Tilsynskontor har gjennomført omfattende kontroller av flytypen Dash 8 Q400 etter at SAS-fly måtte nødlande i Aalborg 9. september og i Vilnius i Litauen 12. september.

I begge tilfeller førte landingen til at det ene understellet brøt sammen. Årsakene var rust på en bolt i det hydrauliske systemet på understellet.

Fredag ble det kjent at det er konstatert rust på en vital del i understellet på 25 av SAS-konsernets 27 Dash 8 Q400-fly.

(NTB)