Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok en egyptisk kvinne død av fugleinfluensa

En egyptisk kvinne døde tirsdag av fugleinfluensaviruset H5N1 etter å ha kommet i kontakt med smittede fugler. Hun er den andre kvinnen som dør av viruset i landet på to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallet er det tredje i fugleinfluensadødsfallet Egypt så langt i år, melder den egyptiske avisen Al-Ahram.

Den 30 år gamle kvinnen var fra provinsen Minya sør for Kairo, opplyser helsedepartementet. Hun døde på sykehus i byen Assiut sør i landet.

Mandag døde en 19-årig kvinne av fugleinfluensa i samme by.

Helsedepartementet opplyser ifølge Al-Ahram at de har identifisert totalt sju tilfeller av viruset så langt i år, inkludert de tre som er døde.

Det er relativt sjeldent at mennesker er blitt smittet av det dødelige H5N1-viruset, og det er ikke påvist at det smitter fra menneske til menneske.

Fra 2003 og fram til 2. oktober i år var det 668 bekreftede smittetilfeller av viruset hos mennesker i 16 land, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO). 393 av disse døde.

Sykdomstilfellene i Egypt har i hovedsak blitt oppdaget i fattige bygdestrøk sør i landet, hvor landsbyboere, særlig kvinner, har en tendens til å oppbevare og slakte fjærfe i hjemmene sine.

Fugleinfluensaen som er oppdaget i Tyskland, Nederland og England er av en annen type, H5N8.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media