Nok en flyplass beleiret i Bangkok

Ny kupprykter. Regjeringen med krisemøte 700 kilometer unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstranter har beleiret og stengt også den andre flyplassen i Bangkok. Alles øyne er nå vendt mot den thailandske hæren for å se om den griper inn i den politiske krisen som lammer landet.

Tilhengere av opposisjonsbevegelsen PAD omringet flyplassen Don Mueang onsdag kveld, og flygingene til og fra flyplassen ble avlyst fra midnatt, ifølge flyplassdirektør Anirut Thanomkulbutra.

- Demonstranter har blokkert inngangen til terminalen, og derfor har vi stengt, sier han.

Den internasjonale flyplassen Suvarnabhumi i Bangkok har vært stengt siden demonstranter stormet flyplassen tirsdag kveld.

Don Mueang har etter stormingen vært den eneste flyplassen i den thailandske hovedstaden som fortsatt holdt åpent.

Demonstrasjonene i Thailand har pågått i månedsvis, men konflikten mellom motstandere og tilhengere av regjeringen har tilspisset seg ytterligere de siste dagene. Nå fryktes det at den politiske krisen vil eksplodere og ende i blodige gatekamper.

Krisemøte 700 kilometer unna

Demonstrantene krever at statsminister Somchai Wongsawat skal gå av, men statsministeren avviser dette.

 AKSJONENE FORTSETTER:  I formiddag er begge flyplassene i Bangkok beleiret av demonstranter og stengt for trafikk. Foto: AP/SCANPIX.
AKSJONENE FORTSETTER: I formiddag er begge flyplassene i Bangkok beleiret av demonstranter og stengt for trafikk. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer

Han kom hjem fra et besøk i Peru i går kveld, og kalt sammen til regjeringsmøte i dag i den nordlige byen Chiang Mai - 700 kilometer fra Bangkok - for å diskutere mulige tiltak mot demonstrantene. Thailands hærsjef Anupong Paochinda ba onsdag om at det blir utlyst nyvalg og at nasjonalforsamlingen blir oppløst.

Kupprykter

Men ettersom Somchai nekter å etterkomme dette kravet, går det stadig flere rykter om at det kan komme et nytt militærkupp i landet.

Anupong har tidligere uttalt at det ikke er aktuelt for hæren å gripe inn i den politiske situasjonen, men en militær kilde sier det foregår samtaler i forsvarsledelsen om muligheten for en inngripen.

Somchais svoger, Thaksin Shinawatra ble kastet i et kupp for to år siden.

Drept


En mann ble onsdag skutt og drept av regjeringstilhengere i Chiang Mai. Mannen drev en liten radiostasjon som var kritisk til myndighetene og tilhenger av Folkets allianse for demokrati (PAD).

Senere på dagen ble det kjent at en rettsbetjent et annet sted i byen ble banket opp av regjeringstilhengere fordi de trodde han støttet demonstrasjonene mot landet statsminister. (NTB-AFP-Reuters).