Nok en Frp-er kan bli ekskludert

Fred i Frp blir det ikke på en stund enda. Lokalpolitiker Sjur Gunnar Fevang, som er gruppeleder i Frp på Kongsberg, kan bli ekskludert i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare i Oslo, Vest-Agder og Rogaland at Frp har indre konflikter og stridigheter: Mens Hagen og hans våpendragere venter på svar på om eksklusjonssaken i Oslo Frp skal føres for åpen rett, venter en lokal gruppeleder på å bli ekskludert i Kongsberg. Forslaget om å ekskludere gruppeleder Sjur Gunnar Fevang i Kongsberg Fremskrittsparti kommer fra fylkesformannen selv, Per Morten Bjørnstad.

Anklagene mot Fevang lyder på dårlig organisasjonskultur og økonomiske misligheter. Saken har tidligere blitt behandlet av lokallaget på Kongsberg. Lokallaget fant ikke grunn til å ta saken videre.

- Saken er tatt opp i fylkesstyret. Den har blitt behandlet i minnelighet i Kongsberg Frp, men jeg tar den opp i fylkesstyret likevel for å se om den er behandlet riktig, bekrefter fylkesformannen.

Deler av anklagen dreier det seg om penger som ble tatt ut av en konto uten at to personer var tilstede og skrev under på papirene, sånn som forskriftene krever. Sjur Fevang, som på daværende tidspunkt var kasserer i lokallaget, tok ut penger på egenhånd.

- Jeg gjorde en brøler og tok ut penger kontant av Frps konto for penger jeg hadde lagt ut. I stedet skulle jeg ha overført dem til min konto. For å ta ut penger, trengs nemlig to underskrifter. Det er ikke mer alvorlig enn som så, sier Fevang til Dagbladet.no.

Et annet anklagepunkt handler om nominasjonen til fylkets stortingsliste: I stedet for at nominasjonen ble lagt til årsmøtet, ble den flyttet noen dager frem i tid. Det førte til at et medlem som ville fremme seg selv som kandidat til stortingslista, ikke kunne være til stede og dermed mistet muligheten til å bli nominert.

- Det er fullt lovlig å flytte nominasjonen, men det er vanlig å legge den til årsmøtet. Det er måten dette er gjort på, sier Per Morten Bjørnstad.

Både Bjørnstad og Fevang stilte som kandidater under nominasjonen. Bjørnstad tapte mot Fevang.

- Det stemmer at jeg tapte, men dette har ingenting med min person å gjøre. Jeg har ikke sagt fra til nominasjonskomiteen enda, men jeg har ikke tenkt å nominere meg til Stortinget, sier Bjørnstad.

Eksklusjonsmøtet begynner klokka 18. I løpet av kvelden blir det klart om nok et Frp-medlem er ferdig i partiet.